Азіатські фондові індекси зростають у п'ятницю

09.08.2024    11:42

Підтримку ринкам регіону надає загальне збільшення апетиту до ризику після публікації напередодні статданих Мінпраці США, що послабили побоювання інвесторів щодо стану американського ринку праці та можливості рецесії в Штатах.

Трейдери також оцінюють статдані з Китаю і корпоративні новини.

Споживчі ціни (індекс CPI) в Китаї в липні зросли на 0,5% у річному вираженні, максимальними темпами з лютого, повідомило в п'ятницю Державне статистичне управління (ДСУ) КНР. Аналітики в середньому прогнозували підвищення цін на 0,3%, за даними Trading Economics.

Інфляція прискорилася порівняно з 0,2% у червні, що є позитивним сигналом для влади КНР, яка намагається підстьобнути споживчий попит, зазначає Market Watch.

Ціни виробників (індекс PPI) у Китаї минулого місяця знизилися на 0,8% у річному вираженні, як і місяцем раніше, повідомило ДСУ.

Значення китайського фондового індексу Shanghai Composite збільшилося на 0,1% під час торгів. Помітне зростання демонструють папери виробника автобусів Xiamen King Long (+7,6%), China Vanke (+4,5%), Foxconn Industrial (+1,8%), а також транспортної компанії Dazhong Transportation (+1,7%).

Акції виробника алкоголю Kweichow Moutai додають у ціні 0,8% завдяки його сильній звітності за перше півріччя.

Гонконгський індекс Hang Seng додає 1,4%. Дорожчають акції Xiaomi Corp. (+3,7%), Trip.Com (+3,6%), Alibaba Group Holding (+2,2%), Meituan (SPB: 3690) (+1,7%) і Tencent Holdings (+0,4%).

Японський Nikkei 225 піднявся на 0,3%. Серед лідерів зростання в Токіо - папери Recruit Holdings (+6,7%), а також SoftBank Group (+4,9%). Водночас дешевшають папери Lasertec (-1,2%), Advantest (-0,7%) і Fast Retailing (-0,5%).

Котирування акцій фінкомпаній впевнено зростають, зокрема Sumitomo Mitsui Financial (+3,8%), Mitsubishi UFJ Financial (+1,3%) і Mizuho Financial (+3,2%).

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI і австралійський S&P/ASX 200 додають по 1,1% під час торгів у п'ятницю.

У Сеулі впевнено дорожчають акції Samsung Electronics (+1,9%), SK Hynix (+4,1%), Samsung SDI (+2%). У Сіднеї зростають котирування паперів гірничодобувних компаній, зокрема BHP Group (+1,5%), Fortescue (+2,2%) і Rio Tinto (+2,7%).

Теги:   фондові індекси Азія Переглядів:   112