"Корум ДрМЗ" поставить нові металоконструкції для збагачувальної фабрики "ДТЕК Енерго"

Енергетика Металургія 09.08.2024    07:00

"Корум Дружківський машзавод" ("Корум ДрМЗ"), що входить до машинобудівної Corum Group ("ДТЕК Енерго"), почав виробництво обладнання для збагачувальної фабрики "ДТЕК Енерго", повідомив завод у Facebook.

"На замовлення проєктної компанії з Великої Британії наші фахівці розробили конструкторсько-технологічну документацію для виготовлення трьох резервуарів і опори фільтр-преса. Для "Корум ДрМЗ" це перший досвід у виробництві такого роду металоконструкцій", - наголошується в повідомленні.

Загальна вага конструкцій - 16,5 тонн.

"Хоча завод зазвичай виробляє обладнання з більшою масою, такі об'ємні металоконструкції досить рідкісне завдання. Резервуари мають різний об'єм - 30, 40 і 60 куб. м і призначені для зберігання різних речовин", - зазначає завод.

При цьому особливість замовлення не тільки в його масштабах і призначенні, а й у вимозі забезпечення повної герметичності сотень метрів зварних швів.

Згідно з договором, вартість якого не розголошується, всі металоконструкції мають бути відвантажені найближчими тижнями.

"Корум ДрМЗ", релокований до Дніпра 2022 року, за даними Opendatabot, 2023 року одержав 500 млн грн чистого прибутку проти збитку 453 млн грн роком раніше за зростання чистого доходу в 2,7 раза - до 1 млрд 530 млн грн.

За інформацією заводу, в липні він виготовив 46 од. гірничошахтного обладнання на замовлення шахт "ДТЕК Енерго", зокрема скіп, перевантажувач, шість підвісних пристроїв і 38 вантажних вагонеток. Також випущено 20 уніфікованих колісних пар, 72,9 тис. запчастин і комплектуючих.

Corum Group - провідний виробник гірничо-шахтного обладнання в Україні. Входить до складу "ДТЕК Енерго" - операційної компанії, що відповідає за видобуток вугілля і виробництво електроенергії з вугілля в структурі енергохолдингу "ДТЕК" Ріната Ахметова.

Теги:   ДТЕК Енерго Корум ДрМЗ металоконструкції Переглядів:   170

Читайте також:

14.09

«ДТЕК» вкладе 140 млн євро в енергосховища в Україні

13.09

Хорватія надасть EUR5 млн для української енергетики - Шмигаль

12.09

"ДТЕК Енерго" ввело в роботу 14 нових вугільних лав