Україна заборонила ввезення тварин з Румунії через чуму жуйних

Агро 09.08.2024    13:52

Україна ввела заборону на ввезення на територію країни з Румунії схильних до чуми дрібних жуйних тварин, матеріалу від них, необроблених і оброблених продуктів крові, сирого молока і молочних продуктів, крім продуктів, які пройшли обробку.

Як повідомило Східне міжрегіональне головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, у зоні його діяльності на державному кордоні посилено заходи держконтролю під час оформлення підконтрольних вантажів.

На постах відділів прикордонного інспекційного контролю проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з операторами ринку, які займаються обігом харчових продуктів тваринного походження, встановлено інформаційні пам'ятки про те, що необроблені продукти тваринного походження (молоко, сири тощо) можуть бути переносниками небезпечних збудників, які спричиняють інфекційні захворювання у тварин.

У відомстві звернули увагу, що одним із чинників передачі вірусу можуть бути харчові продукти, які переміщуються громадянами через державний кордон для власного споживання.

Теги:   чума Переглядів:   197

Читайте також:

16.09

«Західний Буг» побудує переробний комплекс із переробки на борошно пшениці м'яких і жорстких сортів

16.09

У держбюджеті України на 2025 рік передбачено понад 5 млрд грн на аграрну галузь

15.09

"ТАС Агро" відведе 22 тис. га під озиму пшеницю врожаю-2025