Фондові індекси АТР зростають, біржі Японії закриті через державне свято

12.08.2024    12:06

Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону розпочали тиждень із позитивним настроєм.

Біржі Японії закриті через державне свято, що прибрало один із чинників волатильності для ринків регіону, зазначає Trading Economics.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:25 кч збільшився на 0,1%, гонконгський Hang Seng - на 0,3%.

На Гонконгській фондовій біржі найбільш суттєвий підйом показують котирування акцій транспортно-логістичної компанії Orient Overseas і виробник комп'ютерів Lenovo - на 3%.

Крім того, підвищується вартість паперів фармацевтичної Sino Biopharmaceutical - на 2,4%, алюмінієвої China Hongqiao Group - на 1,7%, виробника оптики та чипів Sunny Optical Technology - на 1,8%, інтернет-компанії Tencent - на 1,3%, виробників споживчої електроніки Xiaomi - на 1,2%.

Водночас лідером зниження виступають акції телекомунікаційної China Unicom, що подешевшали на 4,9%, а також операторів казино Galaxy Entertainment і Sands China - на 4,4% і 3,3% відповідно.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:28 кч піднявся більш ніж на 1%.

Папери одного з найбільших у світі виробників чипів і споживчої електроніки Samsung Electronics подорожчали на 1,1%, ще одного чипмейкера SK Hynix - на 3,3%.

Капіталізація виробників акумуляторів LG Energy Solution і Samsung SDI підвищилася на 1,4% і 2,3%.

Котирування акцій автовиробника Hyundai Motor зросли на 0,4%, сталеливарної Posco - на 0,5%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 збільшився на 0,5%. Найбільш суттєвий підйом демонструють котирування акцій магазинів електроніки JB Hi-Fi (+8%) і найбільшої гральної компанії країни Tabcorp (+7,1%).

Котирування паперів CAR Group зросли на 4,6%.Автодилер збільшив скоригований прибуток за фінансовий рік, який закінчився в червні, на 11%, виручку - на 41%. Також компанія підвищила дивіденди на 18,5%.

Тим часом ціна паперів Beach Energy впала більш ніж на 11% на слабкій звітності.

Нафтогазова компанія за фінрік, який завершився в червні, через списання вартості активів отримала чистий збиток у розмірі 475,3 млн австралійських доларів ($312,5 млн) проти чистого прибутку в 400,8 млн доларів роком раніше. Прибуток без урахування разових факторів знизився на 11% - до 341,3 млн доларів.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto скоротилася на 0,4% і 1,4% відповідно.

Дорожчають акції банків, зокрема National Australia Bank і Macquarie - на 1,1%, ANZ - на 1%, Westpac Banking і Commonwealth Bank - на 0,7%.

Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   137