США можуть виділити Ізраїлю на військові потреби $3,5 млрд

Ринки 12.08.2024    15:36

США мають намір виділити Ізраїлю $3,5 млрд на закупівлю американської зброї та військової техніки, повідомив телеканал CNN із посиланнями на поінформовані джерела.

"Державний департамент повідомив законодавців у четвер увечері про те, що адміністрація Байдена має намір спрямувати мільярди доларів у рамках іноземного військового фінансування Ізраїлю", - повідомило одне з джерел.

Ці кошти, як наголошується в повідомленні, виділяються за законопроєктом про додаткове фінансування Ізраїлю на $14,1 млрд, який Конгрес США ухвалив у квітні.

Джерела повідомили CNN, що "фінансування виділяють цього тижня, оскільки Ізраїль і весь регіон загалом готувалися до нападу з боку Ірану та/або "Хезболли" після вбивств Ізраїлем високопоставлених лідерів ХАМАС і "Хезболли" в Тегерані та Бейруті".

Водночас постпредство Ірану при ООН у відповідь на запитання про те, чи відкладе Тегеран відповідь на вбивство Ханії до наступного раунду перемовин щодо Гази, заявило, що сподівається, що відповідь Тегерана "буде своєчасною та здійсненою в такий спосіб, щоб не зашкодити потенційному припиненню вогню", повідомляє The Times of Israel.

"Нашим пріоритетом є встановлення міцного режиму припинення вогню в Газі; будь-яку угоду, ухвалену ХАМАСом, також визнаємо і ми", - йдеться в заяві місії.

Як повідомлялося, лідери США, Катару та Єгипту закликали Ізраїль і ХАМАС відновити 15 серпня в Досі або Каїрі переговори щодо угоди про припинення вогню в Газі. Згідно з їхньою заявою, посередники готові представити Ізраїлю і ХАМАС остаточну пропозицію, яка "розв'яже решту питань у спосіб, що відповідатиме очікуванням усіх сторін".

У канцелярії прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу заявили, що в переговорах візьмуть участь ізраїльські переговірники.

Видання The National із посиланням на джерело, близьке до ХАМАС, повідомило, що рух розглядає можливість відновити участь у переговорах.

Ситуація на Близькому Сході різко загострилася після вбивства голови політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханії в Тегерані і старшого радника лідера "Хезболли" Хасана Насралли Фуада Шукра в Бейруті. Іран і "Хезболла" пообіцяли помститися за їхню загибель.

Теги:   США Ізраїль військові потреби Переглядів:   238

Читайте також:

20.09

Україна переробила рекордні 17,4 млн тонн насіння олійних культур

20.09

СГ "ТАС" збільшила збір премій на 37,5%

20.09

Сендвіч-панелі Ruukki було використано для будівництва NOVUS Logistics Center