"ДТЕК Енерго" вклав майже 2 млрд грн у відновлення ТЕС

Енергетика 13.08.2024    14:50

"ДТЕК Енерго" за сім місяців 2024 року вклав майже 2 млрд грн власних коштів у ремонти та відновлення теплоелектростанцій (ТЕС), повідомляється в пресрелізі компанії у вівторок.

Загалом цього року ДТЕК планує вкласти в ремонти і відновлення ТЕС приблизно 3,9 млрд грн, що відповідає торішнім вкладенням.

"До старту опалювального сезону залишається трохи більше двох місяців. Тому енергетики та ремонтники цілодобово працюють над тим, щоб якнайшвидше відновити та повернути в енергосистему якомога більше пошкоджених потужностей. Частково їм це вдасться, але обсяг руйнувань настільки масштабний, що вони будуть у такому самому режимі продовжувати відновлення протягом усієї зими, і наступні роки", - зазначив генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення РФ атакувала ТЕС "ДТЕК Енерго" понад 180 разів, із них сім масованих атак припали на березень-червень цього року. Унаслідок обстрілів зруйновано або пошкоджено близько 90% потужностей теплової генерації ДТЕК. За попередніми даними, для їх відновлення необхідно орієнтовно 14-16 млрд грн ($350-400 млн). Це завдані збитки обладнанню і вартість проведення ремонтних робіт.

Теги:   ТЕС ремонт ДТЕК Енерго відновлення Переглядів:   218

Читайте також:

14.09

«ДТЕК» вкладе 140 млн євро в енергосховища в Україні

13.09

Хорватія надасть EUR5 млн для української енергетики - Шмигаль

12.09

"ДТЕК Енерго" ввело в роботу 14 нових вугільних лав