"Каметсталь" впроваджує інвестпроєкт з модернізації високовольтних вимикачів

Металургія 13.08.2024    21:50

Завод "Каметсталь" гірничо-металургійної групи "Метінвест", створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), для підвищення безпеки та надійності енергоємної роботи виробничих цехів підприємства продовжує реалізацію довгострокового інвестиційного проєкту з модернізації обладнання високовольтних вимикачів.

Згідно з інформацією підприємства, зокрема, в електроцеху ТЕЦ масляні вимикачі потужність 1200 кВт замінюють новими вакуумними.

При цьому наголошується, що минулого року на підстанціях ЦСП було встановлено 37 нових вакуумних вимикачів, функція яких - безперебійне електроживлення агрегатів, що забезпечують стабільну роботу доменних печей.

"2024 рік став новим етапом модернізації високовольтного обладнання на "Каметсталі". В електроцеху ТЕЦ 15 старих масляних вимикачів замінили на сучасні та якісні вакуумні вимикачі фірми Schneider", - констатується в інформації компанії.

При цьому пояснюється, що масляні вимикачі, хоч і були стандартом протягом багатьох десятиліть, сьогодні вже вважаються застарілою технологією. Вони мають низку недоліків, що негативно впливають на ефективність і безпеку роботи цехів підприємства. Старі пристрої часто потребували технічного обслуговування і заміни мастила для подальшої їхньої роботи.

У нових вимикачах вакуум слугує середовищем для гасіння електричної дуги, тому вони безпечніші та надійніші в роботі, а ще подовжують термін експлуатації виробничих агрегатів. До того ж потребують обслуговування лише раз на рік, резюмується в інформації.

"Каметсталь" створено на базі ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК).

Згідно зі звітом материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.

Теги:   Каметсталь Переглядів:   220

Читайте також:

16.09

Ринок металопрокату України знизився на 1,5%

16.09

Україна в січні-серпні подвоїла експорт залізорудної сировини

16.09

Україна наростила імпорт міді на 20%, експорт - на 16%