Свинина подорожчала на 2,9% - АСУ

Агро Харчова 13.08.2024    17:38

Середня ціна закупівлі свинини в липні становила 54,75 грн/кг з ПДВ (або 1,34 $/кг), що на 2,9%, або на 1,54 грн/кг вище, ніж у червні, повідомила асоціація "Свинарі України" (АСУ).

"Дещо вищий рівень середньої ціни за підсумками липня забезпечило підвищення котирувань на живець свиней забійних кондицій на початку липня. Однак уже в середині місяця вектор руху цін змінився через ослаблення торговельної активності, а також неоднорідність попиту та пропозиції свинини в різних регіонах країни, що спричинило відчутну розбіжність цін", - розповіла керівниця аналітичного відділу АСУ Олександра Бондарська.

За її інформацією, до кінця липня торгівля свининою пожвавилася, а закупівельні ціни підвищилися під впливом зниження температур, сезонних чинників (зменшення товарних партій та/або середньої забійної маси тварин), а також ускладнення заготівлі свинини через запровадження карантинних обмежень через спалахи АЧС у Полтавській та в Запорізькій областях.

Середня роздрібна ціна кілограма охолодженої свинини в червні становила 193,3 грн/кг, що на +0,8% або 1,5 грн/кг перевищило червневий показник, констатували в галузевій асоціації.

Теги:   свинина Переглядів:   183

Читайте також:

16.09

«Західний Буг» побудує переробний комплекс із переробки на борошно пшениці м'яких і жорстких сортів

16.09

У держбюджеті України на 2025 рік передбачено понад 5 млрд грн на аграрну галузь

15.09

"ТАС Агро" відведе 22 тис. га під озиму пшеницю врожаю-2025