"Укроборонпром" у 2023 році наростив виручку на 72%

Ринки 13.08.2024    11:41

Виручка "Укроборонпрому" (УОП, Київ), що об'єднує основні державні активи оборонно-промислового комплексу, 2023 року зросла на 72% - до $2 млрд 206,9 млн, що дало змогу холдингу піднятися з 65 на 49 місце в міжнародному рейтингу Defense News, повідомив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин.

"Із сотні найбільших оборонних компаній світу саме "Укроборонпром" зростає найшвидше - на 72%. Перші півроку 2024-го засвідчують: темп тримаємо й цьогоріч", - написав він у телеграм у четвер.

Камишин наголосив, що мета всієї української оборонки сьогодні одна - виробляти максимально якісно якнайшвидше і якнайбільше зброї для сил оборони, "адаптуватися і модернізуватися щохвилини".

"Дивлячись на цей рейтинг, ми бачимо: після перемоги саме оборонка стане одним із найважливіших експортних напрямків нашої економіки", - додав Камишин.

Згідно з рейтингом, 48-ту позицію в ньому посідає італійська Fincantieri S.p.A., яка в листопаді минулого року приєдналася до Альянсу оборонних індустрій, створеного з ініціативи Мінстратегпрому, Міністерства оборони та Міністерства закордонних справ України. Її виручка від продажу продукції ОПК склала торік $2 млрд 227,8 млн, проте в загальному обсязі виручки італійської компанії на неї припало 27%, тоді як для УОП цей показник становить 100%.

Замикає список перших 50-ти компаній у рейтингу Turkish Aerospace Industries - $2 млрд 205,7 млн, яка збільшила минулого року цей показник на 49%. У неї на продукцію ОПК припадає 82% у загальній виручці.

Як повідомлялося, минулого року держконцерн "Укроборонпром" було реорганізовано в АТ "Українська оборонна промисловість".

Теги:   Укроборонпром виручка Переглядів:   203

Читайте також:

16.09

Україна отримає ще одну партію літаків F-16 з Данії

16.09

У Румунії стався землетрус, його відчули в Болгарії, Молдові та Україні

16.09

Обсяг товарної продукції Київського картонно-паперового комбінату у січні-серпні становив понад 5 млрд грн