Японський індекс Nikkei 225 підскочив на 3,5%

13.08.2024    16:24

Японський фондовий індекс завершив різким зростанням торги у вівторок і повністю відіграв падіння на початку минулого тижня, інші фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) також завершили сесію в плюсі.

Азіатські ринки акцій відновлюються після обвалу, спричиненого побоюваннями рецесії в США. Цього тижня інвестори очікують публікації важливих статданих щодо американської економіки, включно з індексом споживчих цін (CPI), промвиробництвом та індексом споживчої довіри.

"Реакція ринку минулого тижня відображає переоцінку позицій, а не лише дані зі США або скорочення операцій carry trade з єною, - зазначив інвестиційний стратег Global X Management Біллі Люнь. - Однак важливо зберігати обережність при оцінці короткострокових коливань в Азії, з урахуванням відтоку іноземних інвестицій і низької ліквідності".

Японський фондовий індекс Nikkei 225 підскочив на 3,45%. Напередодні біржі Японії були закриті через державне свято.

Як стало відомо у вівторок, ціни виробників у Японії в липні зросли на 3% у річному вираженні після підйому на 2,9% місяцем раніше. Динаміка показника збіглася з прогнозами ринку. У помісячному обчисленні ціни виробників підвищилися на 0,3% після зростання на 0,2% у червні.

Лідерами зростання в Токіо стали акції Fujikura Ltd. і Ebara Corp., що підскочили на 11%. Також активно подорожчали папери представників ІТ-сектору, зокрема Keyence (+8,5%), Tokyo Electron (+6,2%), Lasertec (+5%) і Disco Corp. (+3,9%).

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite за підсумками торгів зріс на 0,34%, гонконгівський Hang Seng додав 0,36%.

Котирування акцій Tencent у Гонконзі підвищилися на 1%, Xiaomi - на 2,7%, Meituan - знизилися на 0,6%.

Південнокорейський індекс Kospi додав 0,12%.

Ринкова вартість Samsung Electronics піднялася на 0,8%, SK Hynix - на 2,8%.

Значення австралійського фондового індексу S&P/ASX 200 збільшилося на 0,17%.

Капіталізація гірничодобувних компаній BHP Group і Rio Tinto зросла на 0,3% і 0,5% відповідно. Лідером зростання в Австралії стали акції виробника харчової упаковки Orora Ltd., що підскочили на 19,2%.

Теги:   NIKKEI 225 Переглядів:   161