KSG Agro завершив збирання озимих пшениці та ріпаку

Агро 15.08.2024    10:00

Агрохолдинг KSG Agro в липні завершив збирання озимих пшениці, ріпаку з врожайністю 3,3 т/га та 1,5 т/га відповідно, врожайність коріандру становила 1,3 т/га, йдеться у звіті компанії на Варшавській фондовій біржі в середу.

"Збирання озимих культур у липні пройшло за планом, без серйозних перерв через військові дії. (...) Збирання ярих культур поки не почалося. Наприкінці травня - на початку червня група завершила сівбу соняшнику на площі 5,0 тис. га і наразі займається хімічним і механічним обробітком ґрунту з використанням механічних культиваторів і роторних борін. Посіви перебувають у доброму стані", - зазначається в документі.

Говорячи про основний напрям роботи агрохолдингу - свинарство, у KSG Agro зазначили, що впродовж 2023 року поступово скорочували поголів'я свиней через побоювання за загальну безпеку та біобезпеку стада, а також зміни в стратегії групи та загальних ринкових умовах.

Агрохолдинг наразі веде переговори щодо збільшення кількості ферм, які перебувають в експлуатації групи, а також через партнерські програми з іншими свинарями, а також розглядає варіанти оренди або купівлі додаткових ферм.

KSG Agro для розв'язання проблеми з постачанням прісної води, яка виникла після руйнування Каховської греблі російськими військами, шукає альтернативні джерела води та інвестує в резервні технічні рішення. Розподіл свиней по декількох фермах знижує необхідний запас води з одного джерела і може, за припущенням агрохолдингу, усунути цей ризик.

Група в межах зміни стратегії розвитку почала переоснащення свого виробничого процесу і зосередилася на вирощуванні поросят для подальшої реалізації іншим виробникам свиней.

KSG Agro з 2021 року проводить омолодження свого стада і замінює свиноматок європейської генетики свиноматками канадської селекції. Крім того, група з 2023 року почала продавати поросят у набагато більш ранньому віці та зі значно меншою вагою, що дає змогу мінімізувати інвестиції в їхнє вирощування та отримувати швидший обіг грошових коштів. Це призвело до кращих фінансових результатів і швидшого накопичення прибутку, пояснили в агрохолдингу.

Тимчасове зниження загальної кількості опоросів 2024 року компенсується загальним зниженням витрат на утримання свиней (через двократне скорочення стада), а також підвищенням продуктивності від свіжих свиноматок канадської генетики, - констатували в KSG Agro і додали, що мають намір 2024 року закупити ще одну партію канадських свиноматок.

KSG Agro в першому півріччі 2024 року скоротив чистий прибуток у 7,1 раза - до $0,15 млн за збільшення виручки на 5% - до $7,81 млн, валовий прибуток скоротився на 8% - до $1,65 млн через зростання на 14,8% - до $6,66 млн собівартості продажу.

Збільшення адмінвитрат і витрат на логістику на 27,4% - до $1,09 млн призвело до скорочення операційного прибутку на 40,5% - до $0,56 млн. EBITDA агрохолдингу скоротилася на 30% - до $1,13 млн. Вертикально інтегрований холдинг KSG Аgro, за його даними, входить до п’ятірки виробників свинини в Україні. Займається також виробництвом, зберіганням, переробкою, продажем зернових і олійних культур.

Його земельний банк становить близько 21 тис. га в Дніпропетровській і Херсонській областях.

Мажоритарним акціонером виступає кіпрська Demaline Holding LTD із 57,96% Ксенії Касьянової, 41,83% акцій перебувають у вільному обігу, а 0,21% - казначейськими. Головою ради директорів KSG Agro є Сергій Касьянов.

Теги:   KSG Agro пшениця ріпак Переглядів:   208

Читайте також:

16.09

«Західний Буг» побудує переробний комплекс із переробки на борошно пшениці м'яких і жорстких сортів

16.09

У держбюджеті України на 2025 рік передбачено понад 5 млрд грн на аграрну галузь

15.09

"ТАС Агро" відведе 22 тис. га під озиму пшеницю врожаю-2025