АРМА повернуло ТОВ "Аерок" 244 млн грн заарештованих коштів

Ринки 16.08.2024    21:51

Нацагентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), перерахувало націоналізованому ТОВ "Аерок" 194 млн грн заарештованих коштів і 47 млн грн відсотків від управління активом, повідомила голова АРМА Олена Дума.

"Кошти були заарештовані на рахунках ТОВ "Аерок", коли компанія ще належала власникам, пов'язаним із країною-агресором. Після націоналізації підприємства та переходу його у власність держави рішенням суду арешт було знято, і ми змогли повернути кошти вже державному підприємству", - повідомила вона в телеграм-каналі.

Перераховані кошти допоможуть підприємству відновити роботу, виплатити зарплату працівникам і сплатити податки, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Фонд держмайна України (ФДМ) у травні завершив процес зняття арешту з корпоративних прав підсанкційного ТОВ "Аерок" і підготував документацію до приватизації активу. Підприємство входить до переліку об'єктів великої приватизації.

Завод раніше належав російському ПАТ "Группа ЛСР" російського підприємця Андрія Молчанова. 12 травня 2023 року Україна ввела санкції проти AEROC Investment Deutschland GmbH, якій належить ТОВ "Аерок".

У серпні 2023 року Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції щодо застосування санкції, передбаченої п. 1-1 ч. 1 ст. 4 закону "Про санкції", у вигляді конфіскації українських активів ПАТ "Група ЛСР", за участю третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог: AEROC Investment Deutschland Gmb, Андрія Молчанова, ТОВ "АЕРОК" Фінальне рішення апеляційної інстанції було ухвалено в жовтні 2023 року.

ТОВ "Аерок", що працює на українському ринку з грудня 2006 року, є одним із лідерів ринку виробів з ніздрюватого бетону автоклавного твердіння в Україні. "Аерок" має два заводи: в Обухові та Березані, у 2022 році планував запустити завод у Львівській області.

Теги:   АРМА Аерок Переглядів:   272

Читайте також:

20.09

Сендвіч-панелі Ruukki було використано для будівництва NOVUS Logistics Center

20.09

"Брок систем" хоче придбати Виробничо-експериментальний завод органічних добрив

20.09

Кількість корпоративних банкрутств у США в січні-серпні 2024 року сягнула максимуму за 4 роки