Азійські ринки акцій зростають, Nikkei додає понад 3%

16.08.2024    11:45

Азійські фондові індекси зростають у п'ятницю слідом за Волл-стріт. Сильні статдані з роздрібного продажу у США, опубліковані напередодні, підтвердили стійкість американської економіки і розвіяли побоювання рецесії в Штатах, пише Market Watch.

Інвестори впевнені, що Федеральна резервна система почне пом'якшення грошово-кредитної політики у вересні, оскільки липневий звіт з інфляції, оприлюднений раніше цього тижня, підтвердив її ослаблення, що триває. Імовірність того, що ставка буде опущена на 25 базисних пунктів на вересневому засіданні, оцінюється ринком у 74,5%, за даними CME FedWatch.

Японський індекс Nikkei 225 підскочив на 3,2% на торгах у п'ятницю слідом за підйомом котирувань акцій IT-компаній.

Вартість паперів Disco Corp. зросла на 5,9%, Tokyo Electron - на 3,8%, SoftBank Group - на 2,4%. Впевнене підвищення також демонструють котирування акцій Mitsubishi UFJ Financial (+3,5%), Toyota Motor (+2,8%), Fast Retailing (+5,6%).

Значення китайського фондового індексу Shanghai Composite збільшилося на 0,1% під час торгів, гонконгського Hang Seng - майже на 2%.

Серед лідерів зростання в материковому Китаї - папери Zhongji Innolight (+4,1%), Eoptolink Technology (+3,8%), Seres Group (+5,8%), Foxconn Industrial (+2,3%).

У Гонконгу впевнене зростання (+8,1%) демонструють акції інтернет-ритейлера JD.com Inc., звітність якого за минулий квартал виявилася сильнішою за прогнози ринку. Капіталізація виробника спортивних товарів Li Ning збільшилася на 1,1%, незважаючи на слабкі результати компанії за перше півріччя. Чистий прибуток Li Ning знизився на 8% за 2%-го підвищення виручки, що пов'язано як із загальним ослабленням споживчого попиту, так і зі зростанням витрат компанії.

Акції JD Logistics підскочили в ціні на 18,6% під час торгів у Гонконгу, папери China Unicom подорожчали на 3,8%, Sands China - на 5,1%.

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI додає 1,9%. Акції Samsung Electronics подорожчали на 2,9%, SK Hynix - на 7,1%, Hyundai Motor - на 5,4%, Kia Corp. - на 3,5%. Папери LG Energy Solution втрачають у ціні 0,3%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 збільшився на 1,1% під час торгів. Вартість акцій Commonwealth Bank зросла на 1,9%, BHP Group - на 1,6%, Woodside Energy - на 2,3%.

Теги:   Nikkei Переглядів:   106