У двох очільників ТЦК на Київщині під час обшуків вилучили понад $1 млн - прокуратура

Ринки 16.08.2024    17:38

Правоохоронці викрили начальників Бориспільського та Бучанського ТЦК, а також їх спільника, на організації схеми ухилення від мобілізації, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"За даними слідства, керівники Бориспільського та Бучанського ТЦК організували схему ухилення військовозобов’язаних від мобілізації. Вони забезпечували виготовлення підроблених медичних документів, які в подальшому слугували підставою для визнання військовозобов’язаних непридатними до військової служби та їх виключення з військового обліку. На цей час задокументовано більше ніж 20 осіб, які у такий спосіб намагалися ухилитися від мобілізації", - зазначено в повідомленні в телеграм-каналі.

До своєї протиправної діяльності підозрювані намагалися залучити посадових осіб Центральної військово-лікарської комісії Збройних сил України для безперешкодного затвердження необхідних документів.

У приміщеннях ТЦК, а також за місцем проживання керівників ТЦК, їх спільника, ухилянтів та в автомобілях фігурантів здійснено 33 обшуки. Під час проведення обшуків у двох керівників районних ТЦК вилучили майже $500 тис., іще понад $600 тис. у їх спільника, а також військово-облікові та медичні документи військовозобов'язаних.

Фігурантам повідомлено про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань, а також наданні неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 369 КК України). Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Теги:   Прокуратура ТЦК Переглядів:   455

Читайте також:

12.09

Україні для відновлення освітньої інфраструктури необхідно $14 млрд - Вітренко

12.09

Данський Velux розширює виробництво в Україні

12.09

Огляд-прогноз курсу гривні щодо ключових валют: вересень 2024 року