У Києві відкрився фестиваль Bouquet Kyiv Stage 2024

Ринки 16.08.2024    13:25

У столиці України відкрився сьомий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage 2024.

"Цього року слоган нашого фестивалю "Від Сяну до Дону"...Це не про територію... Це про мистецтво. Ми маємо на увазі високе культурне мистецтво, високе мистецтво від Сяну до Дону", - сказав співзасновник фестивалю Євген Уткін на пресконференції в четвер.

За словами генерального директора Національного заповідника "Софія Київська", на території якого проходить фестиваль, Нелі Куковальської, незважаючи на тривалу війну з Росією, повітряні тривоги в день відкриття фестивалю, суспільству як ніколи потрібні культура і високе мистецтво.

"У рамках цього фестивалю ми всі чекаємо на музичний перформанс "Інгігерда і Ярослав". Це історія кохання великого київського князя Ярослава Мудрого та його дружини, шведської принцеси Інгігерди, які саме на цій території прожили своє щасливе життя... Саме тут вони віддавали своїх дочок заміж за європейських правителів... І звідси починалося єднання України з європейським світом", - зазначила Куковальська.

"Програма вийшла дуже насиченою. За чотири дні - понад 50 подій, серед яких 5 виставкових проєктів, 15 концертів музики, включно з класичною, електронною, авторською", - розповіла співзасновниця фестивалю Ірина Буданська.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у перший день фестивалю відкрилася художня виставка "Мистецтво - вища форма Надії".

"Якої б форми не була наша надія - це надія на життя, і тому "дерева" наших справ проростуть крізь іржу ворожих гармат", - упевнений учасник виставки художник Андрій Гуренко.

Теги:   фестиваль Bouquet Kyiv Stage Переглядів:   170

Читайте також:

21.09

FactSet збільшила чистий прибуток на третину та дала сильний прогноз

21.09

СГ "ТАС" збільшила виплати на 54%

21.09

Швейцарія виділить 58,7 млн франків на цифровізацію України