"Vodafone" виплатив $12,4 млн відсотків за єврооблігаціями

Телеком 18.08.2024    14:12

ПрАТ "ВФ Україна" ("Vodafone Україна"), другий за величиною оператор мобільного зв'язку в країні, оголосило про виплату чергового процентного доходу за єврооблігаціями на суму $12,4 млн.

"Платіж було здійснено з оншорного (українського - ІФ-У) банківського рахунку компанії, що стало можливим після останньої лібералізації валютного контролю, яка дозволяє транскордонні платежі для обслуговування боргу", - йдеться в повідомленні на сайті компанії.

"ВФ Україна" зазначає, що, незважаючи на складну операційну і фінансову обстановку, викликану війною, продовжує обслуговувати свій борг у повному обсязі.

Компанія нагадала, що дебютні п'ятирічні єврооблігації було розміщено в лютому 2020 року на $500 млн під 6,2% річних, купонний дохід за ними виплачують раз на пів року. Наразі в обігу перебувають облігації на $400 млн.

Як повідомлялося, 14 лютого уряд України звернувся до Національного банку з клопотанням дозволити продаж валюти великим українським компаніям і холдингам і подальше її перерахування для розрахунків за єврооблігаціями і з західними кредиторами. До списку увійшли "ВФ Україна", компанії з трубно-колісного холдингу "Інтерпайп", найбільшого гірничо-металургійного холдингу "Метінвест", агрохолдингу "Кернел" і трьох холдингів "ДТЕК": "ДТЕК Енерго", "ДТЕК ВДЕ" і "ДТЕК Нафтогаз".

Однак Нацбанк не став задовольняти ці клопотання, а в травні та липні пом'якшив валютні обмеження, полегшивши обслуговування корпоративних єврооблігацій, тоді як їх погашення залишається проблемою.

Теги:   єврооблігація Vodafone-Україна Переглядів:   236

Читайте також:

18.09

"Київстар" зафіксував зростання кількості абонентів у роумінгу

13.09

Lifecell збільшив виручку на 10%, прибуток - на 3%

10.09

Apple представила новий iPhone 16