"Датагруп-Воля" вивчає можливість імпорту електроенергії для забезпечення українських дата-центрів компанії

Енергетика 19.08.2024    11:04

Оператор фіксованого і супутникового зв'язку "Датагруп-Воля" вивчає можливість імпорту електроенергії для забезпечення українських дата-центрів компанії.

"Так, питання імпорту електроенергії ми опрацьовуємо. Для деяких дата-центрів уже встановлено сонячні панелі, зараз вивчаємо можливість імпорту для забезпечення їх електроенергією", - сказав CEO "Датагруп-Воля" Михайло Шелемба в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, імпорт електроенергії, як і будівництво власної генерації, не буде панацеєю для технічних майданчиків, які рознесені по всій Україні, але великі елементи мережі, завдяки такій схемі можливо зарезервувати.

"Це не буде панацеєю. Розглянемо лише на прикладі "Датагруп-Воля" - це 75 тис. технічних майданчиків. Вони рознесені по всій країні. І якщо ми навіть імпортуємо електроенергію, то "Укренерго" не зможе нам гарантувати, що саме той чи інший будинок, який вимикають за графіком, буде живитися, і обладнання в ньому не відключиться. Або, наприклад, навіть якщо ми побудуємо власну генерацію, припустімо, потужністю 30 МВт або 50 МВт, ми все одно не зможемо покрити потреби і малої частки наших технічних майданчиків", - пояснив Шелемба.

Він також зазначив, що третій за величиною оператор мобільного зв'язку lifecell, який після завершення угоди французької NJJ увійде в об'єднану компанію "Датагруп-Воля-lifecell", також має дата-центри.


 

Теги:   імпорт електроенергія Датагруп-Воля Переглядів:   146

Читайте також:

14.09

«ДТЕК» вкладе 140 млн євро в енергосховища в Україні

13.09

Хорватія надасть EUR5 млн для української енергетики - Шмигаль

12.09

"ДТЕК Енерго" ввело в роботу 14 нових вугільних лав