Ринки акцій найбільших країн АТР рухаються різноспрямовано у понеділок

19.08.2024    10:01

Ринки акцій найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) рухаються різноспрямовано на торгах у понеділок, інвестори оцінюють статдані Японії та чекають рішення Народного банку Китаю (НБК, центробанк країни) щодо грошово-кредитної політики (ДКП).

Китайський індекс Shanghai Composite додає 0,4%, гонконгський Hang Seng - 0,9%.

У вівторок китайський ЦБ оголосить розмір ставки за кредитами першокласним позичальникам (LPR) на один рік і п'ять років. Інвестори сподіваються на подальше пом'якшення ДКП, проте чекають на рішення НБК з обережністю, зазначає Trading Economics. У липні центробанк знизив ставки до рекордних мінімумів, а останні дані щодо економіки країни були неоднозначними.

Список лідерів зростання в складі Hang Seng очолюють акції JD Health International, що дорожчають на 7,2%.

Помітно збільшується капіталізація Li Ning (+6,6%), Li Auto (+6,3%), Haidilao International Holding (+5,2%), JD.com Inc. (+4,6%), CK Hutchison (SPB:0001) Holdings (+3,7%), Wharf Real Estate Investment, Baidu Inc. (+3,2%), Alibaba Health Information Technology (+3,1%) і NetEase Inc. (+2,9%).

Папери Zhongsheng Group Holdings дешевшають на 2,7%, Hong Kong & China Gas Co. - на 2%, Orient Overseas (International) Ltd. - на 1,7%, CNOOC і Budweiser Brewing Co. APAC Ltd. - на 1,2%, Power Assets Holdings і Haier Smart Home - на 1,1%, China Shenhua Energy - на 1%, Xinyi Solar Holdings і Sino Biopharmaceutical - на 0,9%.

Значення японського Nikkei 225 падає на 1,9%.

Трейдери фіксують прибутки після активного ралі, що послідувало за масовими продажами акцій на початку місяця.

Водночас замовлення на промислове обладнання без урахування замовлень суднобудівних і генерувальних компаній у Японії зросли вперше з березня - на 2,1% у червні порівняно з травнем, коли вони впали на 3,2%, повідомив уряд країни. Аналітики в середньому очікували підйому на 1,1%, за даними Trading Economics.

Істотніше за всіх у складі Nikkei 225 втрачають у ціні папери Ebara та Isetan Mitsukoshi Holdings (-4,8% в обох).

Ринкова вартість Murata Manufacturing знижується на 4,1%, Taiyo Yuden і Socionext - на 3,9%, Komatsu - на 3,8%, OKUMA і TDK - на 3,7%, Fanuc і Disco Corp. - на 3,4%.

Ціна паперів Seven & I Holdings злетіла на 22,7% на повідомленнях ЗМІ про інтерес до купівлі компанії з боку канадської Couche-Tard.

Sumitomo Pharma нарощує капіталізацію на 6,3%, GS Yuasa - на 3,5%, M3 Inc. - на 3,1%, Aozora Bank - на 2,9%, Nitori Holdings - на 2,3%, East Japan Railway - на 1,7%, ZOZO і Dentsu Group - на 1,6%, Nippon Yusen - на 1,5%.

Значення південнокорейського індексу Kospi скорочується на 1%.

Котирування акцій Posco і Samsung Electronics знижуються на 2,4%, Hyundai Motor - на 1,2%, Korean Air Lines - на 0,5%.

Австралійський S&P/ASX 200 додає 0,1%.

Капіталізація BHP зменшується на 0,8%, Rio Tinto - на 0,3%.

Теги:   АТР Переглядів:   110