Акції Європи зростають в очікуванні статистики

20.08.2024    16:02

Більшість фондових індексів найбільших країн Західної Європи піднімається у вівторок, учасники ринку очікують остаточних даних щодо інфляції в єврозоні.

Зведений індекс найбільших європейських компаній Stoxx Europe 600 за даними на 11:32 кв збільшився на 0,12% - до 515,19 пункту.

Німецький індикатор DAX підвищився на 0,23%, французький CAC 40 - на 0,26%, італійський FTSE MIB - на 0,26%, іспанський IBEX 35 - на 0,09%. Британський FTSE 100 знижується на 0,53%.

Остаточні дані про зростання споживчих цін у єврозоні буде опубліковано о 12:00 кв. Попередня оцінка вказала на прискорення інфляції в липні до 2,6% з червневих 2,5%, і опитані Trading Economics аналітики очікують підтвердження цієї оцінки.

Тим часом ціни виробників у Німеччині в липні скоротилися на 0,8% відносно того ж місяця минулого року через різке зниження цін на енергоносії, повідомило Федеральне статистичне управління ФРН (Destatis). Темпи зниження показника сповільнилися після падіння на 1,6% місяцем раніше, проте від’ємна динаміка зберігається вже 13 місяців поспіль.

Профіцит рахунку поточних операцій у єврозоні в червні, скоригований з урахуванням сезонних чинників, підскочив до 50,5 млрд євро з 36,7 млрд євро, тоді як експерти очікували лише невеликого підвищення, до 37 млрд євро.

Також учасники ринку чекають на щорічний економічний симпозіум, що відбувається в американському Джексон-Хоулі та традиційно збирає голів провідних світових ЦБ. Виступ голови Федрезерву Джерома Пауелла на цьому заході заплановано на п'ятницю.

Акції гірничодобувної компанії Antofagasta дорожчають на 0,5% після того, як вона відзвітувала про зростання прибутку на 5% у першому півріччі.

Ціна паперів Pernod Ricard опускається на 0,7% на повідомленнях, що виробники алкогольних напоїв, як і раніше, стикаються зі складною кон'юнктурою ринку в Китаї, де спостерігається знижений попит, особливо в коньячному сегменті.

Котирування акцій найбільших енергетичних компаній Європи знижуються слідом за цінами на нафту. Ринкова вартість BP Plc і Shell знижується на 1,8% і 2,3% відповідно, акції TotalEnergies дешевшають на 1%.

Лідером зростання в індексі Stoxx Europe 600 виступають акції Zealand Pharma (+3,3%), тоді як ціна акцій британської телекомунікаційної компанії BP Group падає на 5,5% на новині, що Sky уклала довгострокову партнерську угоду із конкурентом CityFibre.

Найсильніше зростання на торгах у Франкфурті демонструють акції Infineon Technologies (+1,2%), найрізкіше зниження - папери Bayer AG (-2,8%). У Парижі активно дорожчають папери Accor (+2,5%).

Теги:   Європа акція Переглядів:   465