Американський мільярдер має намір купити Paramount за $4,3 млрд

Ринки 20.08.2024    16:44

Американський мільярдер і колишній гендиректор звукозаписної компанії Warner Music Group Едгар Бронфман-молодший направив офіційну пропозицію щодо купівлі Paramount Global, оцінивши компанію в $4,3 млрд, пише Bloomberg із посиланням на інформовані джерела.

Таким чином, бізнесмен намагається зірвати вже узгоджену угоду зі злиття Paramount із медіахолдингом Skydance Media, про яку було оголошено в липні.

За словами джерел, Бронфман-молодший запропонував $1,75 млрд за National Amusements Inc., материнську компанію Paramount, а також пообіцяв вкласти кошти в розвиток Paramount, зокрема $1,5 млрд на скорочення боргу.

Раніше повідомлялося, що Skydance і Paramount погодили угоду, в межах першого етапу якої група інвесторів виплатить $2,4 млрд за National Amusements, а на другому етапі віддасть ще $4,5 млрд за акції Paramount, що голосують (класу "A") і не голосують (класу "B"), плюс нададуть їй $1,5 млрд у вигляді первинного капіталу. У результаті злиття буде сформована компанія New Paramount з оцінкою вартості підприємства (EV) на рівні $28 млрд.

Договір про злиття був схвалений радою директорів Paramount і передбачав право компанії протягом 45 днів запитувати і розглядати альтернативні пропозиції. Цей термін спливає в середу ввечері.

Paramount належать кінофраншизи "Найкращий стрілець" (Top Gun) і "Губка Боб квадратні штани", а також телеканали під брендом CBS (включно зі спортивними та новинними), Comedy Central, MTV і Nickelodeon, стрімінгові сервіси, телеканали у Великій Британії, Австралії, Індії та Аргентині.

Теги:   Paramount Переглядів:   145

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України