Vilvi Group почала будівництво сирзаводу за 50 млн євро

Харчова 21.08.2024    15:38

Одна з найбільших у Литві груп з переробки молока Vilvi Group розпочала будівництво в місті Бауске (Латвія) заводу з виробництва сиру вартістю 50 млн євро.

«Заклавши символічну капсулу, Vilvi Group, одне з найбільших молочних підприємств у країнах Балтії, розпочало будівництво нового сироварного заводу в Бауске, Латвія. Цей об'єкт є найбільшим інвестиційним проєктом в історії групи, вартість якого перевищує 50 млн євро», - йдеться в повідомленні компанії.

Додаткові виробничі потужності площею понад 8 тис. кв. метрів буде побудовано на території латвійського Baltic Dairy Board SIA, молокопереробного заводу, що належить Vilvi Group.

Новий завод перероблятиме понад 500 тонн молока на день, вироблятиме близько 50 тонн сиру на добу, або 18 тис. тонн на рік. Планується, що більша частина продукції буде експортуватися в більш ніж 40 країн.

Проєкт фінансується за рахунок власних коштів групи, кредитів банку Citadele у розмірі 26,6 млн євро. Крім того, уряд Латвії через державний інститут фінансування розвитку ALTUM виділяє понад 8,5 млн євро.

«Ми завершимо будівництво заводу 2026 року. Буде обладнано автоматизований, роботизований і підкріплений найсучаснішими технологіями цех із виробництва сирів, створено понад 100 нових робочих місць», - сказав для пресрелізу генеральний директор і акціонер Vilvi Group Гінтарас Берташюс,

Vilvi Group, згідно з її сайтом, займається виробництвом молока з 1934 року. Наразі до неї входять 6 компаній у країнах Балтії, група виробляє тверді, напівтверді та м'які сири, кефір, йогурт, сир, концентрат сироваткового білка, суху сироватку і сухе молоко, протеїновий порошок для спортивного харчування.

Чистий прибуток Vilvi Group за 2023 рік склав 14,6 млн євро, що на 15% більше, ніж у 2022 році, EBITDA - 21 млн євро (зростання на 9,1%).

Теги:   будівництво Vilvi Group сирзавод Переглядів:   111

Читайте також:

12.09

Ціни на українські груші на 32% нижчі, ніж торік

11.09

"Пузата хата" інвестує у відкриття 6 нових закладів $6 млн

10.09

Inzhur зібрала майже 48 млн грн для будівництва McDonald's у Броварах