Orlen Lietuva у II кварталі збільшила EBITDA на 8%, виручку - 12%

Нафта і газ 22.08.2024    19:45

Литовська компанія з імпорту та переробки нафти Orlen Lietuva, що належить польській нафтовій групі Orlen, у II кварталі 2024 року отримала EBITDA в розмірі $60,9 млн - на 8,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року ($56,2 млн), повідомила Orlen Lietuva.

Виручка компанії за квартал склала $1,865 млрд (зростання на 12%), чистий прибуток - $53,6 млн (зростання на 16,5%).

У квітні-червні на відремонтованому і модернізованому НПЗ компанії в Мажейкяй було перероблено 2,6 млн тонн сировини, що приблизно на 13% (на 295 тис. тонн) більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Завдяки коротшим, ніж торік, весняним модернізаційним роботам навесні ми змогли переробити більше сировини і вивести на ринок більше пального", - сказав гендиректор Orlen Lietuva Марек Голебевські, слова якого наведені в пресрелізі.

У третьому кварталі компанія продовжить реалізацію проєкту вартістю 970 млн євро з будівництва установки гідрокрекінгу. "Це найбільша інвестиція в завод у Мажейкяй з моменту його придбання групою Orlen", - зазначив Голебевські.

Модернізація заводу включає монтаж установки глибокої переробки нафти. Завершення проєкту, головним підрядником якого є британська Petrofac International, заплановано на вересень 2025 року.

Компанії Orlen Lietuva належать нафтопереробний завод у Мажейкяй, термінал у Бутінгу та нафтоперекачувальна станція в Біржаї.

Теги:   EBITDA Orlen Lietuva виручка Переглядів:   194

Читайте також:

12.09

Індія закликала ОПЕК+ наростити обсяги видобутку нафти

11.09

Європейський комісар з енергетики заявляє, що ЄС готовий повністю припинити транзит російського газу через Україну

11.09

"Укрнафта" отримала 10,6 млрд чистого прибутку