Фондові індекси Азії знижуються, Японія у плюсі

23.08.2024    12:28

Азіатські фондові індекси слабо знижуються в п'ятницю, винятком виступає тільки японський ринок акцій.

Споживчі ціни в Японії в липні збільшилися на 2,8% у річному вираженні, повідомило міністерство внутрішніх справ і комунікацій. Такі темпи зростання зафіксовано за підсумками третього місяця поспіль.

Ціни без урахування свіжих продуктів харчування (ключовий показник, що відстежується Банком Японії) підвищилися на 2,7%, що є максимумом з лютого, після підйому на 2,6% у червні. Це збіглося із середнім прогнозом аналітиків, пише The Japan Times. Ключовий показник інфляції в Японії тримається на цільовому рівні ЦБ у 2% або вище вже 28 місяців поспіль.

Глава Банку Японії Кадзуо Уеда заявив у п'ятницю в парламенті, що ЦБ може скоригувати грошово-кредитну політику в разі підтвердження економічних прогнозів. Це наголошує на готовності Банку Японії знову підвищити ставки, зазначає Trading Economics.

Японський індекс Nikkei 225 до 8:30 кч збільшився на 0,4%.

Лідером підвищення виступають акції Sharp і Sumitomo Pharma, що подорожчали на 6% і 4% відповідно.

Зростають котирування паперів таких великих компаній, як Toyota Motor (+0,9%), Fast Retailing (+1,6%), Softbank Group (+0,3%), Takeda Pharmaceutical (+0,2%).

Тим часом суттєво пішли вниз акції технологічних компаній, включно з Lasertec (-3,7%), Advantest (-3,4%), Tokyo Electron (-2,6%), Socionext Inc. (-2,4%) і Renesas Electronics Corp. (-1,9%).

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:35 кч опустився на 0,01%, гонконгський Hang Seng - на 0,3%.

Ціна акцій розробника відеоігор Netease Inc. впала на 12,7%, транспортної Orient Overseas і фармацевтичної Hansoh Pharmaceutical - на 7,5%, інтернет-компанії Baidu Inc.- на 5,1%, виробника комп'ютерів Lenovo - на 4,2%.

Найсуттєвіший підйом показують акції страховиків Ping An Insurance і China Life Insurance Co.- на 3,4% і 2,1% відповідно.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:23 кч знизився менш ніж на 0,1%.

Папери одного з найбільших у світі виробників чипів і споживчої електроніки Samsung Electronics подешевшали на 0,3%, ще одного чипмейкера SK Hynix - на 2,4%.Ціна акцій авіакомпанії Korean Air Lines опустилася на 0,9%, сталеливарної Posco - на 1,3%.

Водночас котирування акцій автовиробника Hyundai Motor зросли на 2%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 знизився на 0,1%.

Одночасно капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto зменшилася на 0,6% і 1,4% відповідно.

Теги:   Японія фондові індекси Азія Переглядів:   133