BMW вперше обійшла Tesla за продажем електромобілів у Європі

Машинобудування Транспорт 24.08.2024    18:48

Німецька Bayerische Motoren Werke AG (BMW) у липні вперше обійшла Tesla Inc. за продажем електромобілів у Європі, ставши лідером цього ринку.

Продаж повністю електричних автомобілів BMW у регіоні минулого місяця зріс більш ніж на третину, до 14,869 тис. одиниць, йдеться в огляді аналітичної компанії Jato Dynamics. Реалізація машин Tesla скоротилася на 16%, до 14,561 тис.

Tesla, як і раніше, зберігає лідерство в Європі за кількістю проданих із початку цього року електромобілів, проте вона дедалі більше поступається позиціями в регіоні таким компаніям, як BMW і Volvo Car AB.

Загалом у Європі в липні було продано 139,3 тис. нових електромобілів - на 6% менше, ніж роком раніше.

Автомобіль Tesla Model Y залишився найбільш продаваним електромобілем у регіоні в першому півріччі, проте в липні продаж цієї моделі впав на 16%. BMW виграє за рахунок високого попиту на такі моделі, як i4 і iX1, які випереджають за продажем зіставні автомобілі Mercedes і Audi.

Попит на електромобілі в Європі йде на спад після скасування або скорочення стимулів для цього ринку в низці країн, включно з Німеччиною та Швецією.

У результаті деякі автовиробники, зокрема Volkswagen і Mercedes-Benz, були змушені переглянути свої цілі в сегменті електромобілів.

Китайські автовиробники, такі як BYD Co. і SAIC Motor Corp., поступово нарощували присутність у Європі цього року, проте нещодавнє запровадження Єврокомісією додаткових мит на поставки електромобілів з КНР послабило цей імпульс.

Теги:   BMW Європа Tesla Переглядів:   288

Читайте також:

06.09

BMW і Toyota будуть разом розробляти електромобілі на водневих паливних елементах

05.09

Volvo знизила фінансові прогнози на 2026 рік через складні ринкові умови

30.08

"ArcelorMittal Кривий Ріг" зекономив понад 200 млн грн завдяки модернізації освітлення