«Укрнафта» відкликала 5 млн грн із БФ "Охматдит - Здорове дитинство"

Нафта і газ Фармацевтика 25.08.2024    14:36

ПАТ «Укрнафта» відкликала перераховані 5 млн грн із Благодійного фонду «Охматдит - Здорове дитинство» до моменту визначення прозорої процедури використання коштів, повідомив його голова Євген Вембер у Facebook.

«У листі йдеться, що кошти, спрямовані на конкретні цілі, не можуть бути перераховані на казначейський рахунок лікарні без будь-якого цільового призначення. Звичайно, ми повернули кошти «Укрнафті». Відповідну виписку з банку додаю до цієї публікації», - написав він.

Зі свого боку «Укрнафта» в коментарі до посту Вембера наголосила, що компанія повністю підтримує необхідність відновлення медичного закладу, який рятує життя дітей. При цьому критично важливо, щоб усі процеси з її відновлення були абсолютно прозорими, а контроль за використанням коштів - максимально суворим.

«Компанія гарантовано повторно перерахує кошти на відновлення лікарні після того, як буде ухвалено остаточне правове рішення щодо суб'єкта, який розпоряджається коштами, відповідно до законодавства України», - наголосили в “Укрнафті”.

Як повідомлялося, у результаті проведеного БФ наприкінці липня тендера на ремонт зруйнованого російським ракетним ударом 8 липня корпусу лікарні за 307 млн грн було відібрано компанію «Буд-Технолоджі». Через суспільний резонанс у частині ціни та прозорості результати тендера скасували.

Генеральний директор «Охматдиту» Володимир Жовнір 16 серпня заявив, що БФ, який збирав гроші на відновлення, відмовився перераховувати їх на рахунки лікарні. Зі свого боку БФ запевнив громадськість у тому, що всі зібрані на відновлення лікарні кошти залишаться на його рахунках, і наполіг на наданні правових підстав для перерахування коштів на казначейські рахунки без призначення.

17 серпня Жовніра відсторонили від виконання обов'язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ фактів, пов'язаних із відновленням будівель «Охматдиту».

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що збирати кошти саме на рахунок БФ після атаки на Охматдит запропонував директор лікарні, посилаючись на успішний досвід співпраці.

За інформацією МОЗ, сума зібраних на відновлення «Охматдиту» коштів перевищила 1,6 млрд грн, зокрема 400 млн грн надійде у вигляді обладнання. Зокрема, 312 млн грн надійшли безпосередньо на рахунок Національної дитячої спеціалізованої лікарні НДСЛ «Охматдит», 379 млн грн - на рахунок зазначеного фонду.

«Укрнафта» - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС. У березні 2024 р. компанія вступила в управління активами Glusco і загалом оперує 545 АЗК - 460 власних і 85 в управлінні.

Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року «Укрнафта» випускає власні паливні талони та картки «NAFTAКарта», що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ «Укрнафта-Постач».

Найбільшим акціонером «Укрнафти» є НАК «Нафтогаз України» з часткою 50%+1 акція. У листопаді 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передачу державі частки корпоративних прав компанії, яка належала приватним власникам і якою наразі управляє Міноборони.

Теги:   Укрнафта Охматдит Переглядів:   222

Читайте також:

13.09

Ціни на нафту зростають, Brent перевищує $72,4 за барель

12.09

Індія закликала ОПЕК+ наростити обсяги видобутку нафти

11.09

Європейський комісар з енергетики заявляє, що ЄС готовий повністю припинити транзит російського газу через Україну