Swedbank видав Nordic Solar кредит у 33 млн євро

Енергетика 26.08.2024    15:49

Swedbank надав данській Nordic Solar кредит у розмірі 33 млн євро для забезпечення роботи її сонячної електростанції (СЕС) потужністю 100 МВт у Литві, йдеться в повідомленні банку.

Укладена кредитна угода допоможе забезпечити більш широке впровадження поновлюваних джерел енергії в Литві, зазначив директор із інвестицій Nordic Solar Хольгер Банг, слова якого наведено в повідомленні.

"(...) ми зможемо інвестувати в розробку і виробництво сонячної енергії в країні, яка (...) приділяє велику увагу переходу на поновлювані джерела енергії", - додав він.

Сонячний парк під'єднали до мережі у квітні й офіційно відкрили на початку травня. Це перший об'єкт данської компанії в Литві.

У парку, розташованому на площі близько 135 гектарів, встановлено понад 150 тис. двосторонніх сонячних модулів і енергопідстанція.

Nordic Solar підписала балансувальну угоду з компанією Enefit, що входить до естонської енергокомпанії Eesti Energia, яка зобов'язалася закуповувати частину електроенергії, виробленої сонячним парком.

Сумарна потужність сонячних парків Nordic Solar у країнах Європи перевищує 400 МВт. У стадії реалізації в Європі у компанії перебувають проєкти потужністю понад 2 ГВт.

Теги:   кредит Swedbank Nordic Solar Переглядів:   221

Читайте також:

20.09

ConocoPhillips і Uniper продовжили 10-річний контракт на постачання 10 млрд кубометрів газу до Європи

20.09

Китай збільшив споживання електроенергії на 8,9%

19.09

"Русинія" отримала 39 млн грн від Райффайзен Банку на СЕС 2,4 МВт