Тайфун "Шаньшань" наближається до островів Японії

Ринки 27.08.2024    21:47

Потужний тайфун "Шаньшань" найближчими годинами, як очікується, підійде до південних японських островів Амамі, після чого попрямує в бік третього за величиною острова країни Кюсю, повідомляє у вівторок агентство "Кіодо".

За даними Японського метеорологічного агентства, "Шаньшань" наразі перебуває менш ніж за 100 км від островів Амамі. Швидкість поривів вітру в зоні дії стихійного лиха сягає 216 км/год.

Протягом найближчих 24 годин на островах Амамі може випасти до 400 мм опадів, на Кюсю в період із середи до четверга - до 500 мм.

Японські залізничні компанії, які використовують високошвидкісні поїзди "Сінкансен", попередили пасажирів, що рейси на Кюсю і в деяких частинах острова Хонсю можуть бути скасовані з середи до неділі.

У японському метеорологічному агентстві попереджають жителів про небезпеку зсувів ґрунту, повеней у низинних районах і виходу річок із берегів.

Раніше цього місяця тайфун "Ампіл" спричинив збої в роботі транспортної системи Японії, було скасовано внутрішні та міжнародні авіарейси, перервано рух високошвидкісних поїздів і обмежено рух метро в Токіо.

Теги:   Японія тайфун Шаньшань Переглядів:   174

Читайте також:

13.09

Oracle підвищила прогноз виручки на 2026 фінрік

13.09

"Тамерлан-1" управлятиме Овруцьким щебеневим заводом - АРМА

13.09

Стартував архітектурний студентський конкурс Steel Freedom 2024