Фондові індекси АТР знижуються, Hang Seng падає більш ніж на 1%

28.08.2024    13:54

Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) опускаються в середу.

Цього тижня в центрі уваги учасників ринку перебувають переглянуті дані про ВВП США, які будуть оприлюднені в четвер, і звіт про доходи та витрати американців за липень, що містить ключовий показник інфляції (індекс PCE), що відстежується Федеральною резервною системою (ФРС).

Крім того, в середу після закриття торгів у США свою квартальну звітність оприлюднить чипмейкер Nvidia Corp. Аналітики вважають, що виручка компанії у квітні-червні зросла більш ніж удвічі, що все одно буде сповільненням порівняно з першим кварталом, коли показник підскочив більш ніж утричі.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite під час торгів опускається на 0,5%, гонконгівський Hang Seng - на 1,1%.

Ціна паперів JD.com Inc. зростає на 1,2% після того, як китайський інтернет-ритейлер напередодні затвердив програму зворотного викупу акцій на суму до $5 млрд.

Капіталізація виробника спортивного одягу Anta підвищилася на 3,6%. Компанія оголосила buyback на суму до 10 млрд гонконгівських доларів ($1,3 млрд), програма діятиме 18 місяців.

Котирування акцій Tencent у Гонконзі знижуються на 2,1%, Xiaomi - на 1%, Meituan - на 3,1%.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 втрачає менше ніж 0,1%.

Лідерами зниження в Токіо виступають акції Aozora Bank, Taiyo Yuden, Idemitsu Kosan і Takashimaya, що дешевшають більш ніж на 2,5%.

Тим часом ринкова вартість Rakuten підскочила на 9,2% після того, як аналітики Morgan Stanley MUFG і Citi поліпшили рекомендації для паперів компанії.

Південнокорейський індекс Kospi втрачає 0,3%, при цьому ринкова вартість Samsung Electronics піднімається на 0,4%, SK Hynix - на 2,2%.

Значення австралійського фондового індексу S&P/ASX 200 також знижується на 0,3%.

Як стало відомо у вівторок, інфляція в Австралії сповільнилася до 3,5% у липні після зростання на 3,8% у червні завдяки зниженню цін на електроенергію. Водночас темпи зростання споживчих цін у країні залишаються вищими за цільовий діапазон, що становить 2-3%.

Капіталізація гірничодобувних компаній BHP Group і Rio Tinto опускається на 1,6% і 1,2% відповідно. Лідером зниження в Австралії виступають акції букмекерської компанії TABCorp Holdings, що падають на 14,2%.

Теги:   Hang Seng АТР фондові індекси Переглядів:   107