GM і Samsung SDI побудують завод із випуску акумуляторів за $3,5 млрд

Енергетика 28.08.2024    15:15

Американський автовиробник General Motors Co. (GM) і південнокорейська Samsung SDI підписали угоду про створення спільного підприємства для будівництва заводу з випуску акумуляторів у Нью-Карлайлі (штат Індіана).

Як зазначається в повідомленні Samsung SDI, компанії інвестують близько $3,5 млрд у нове підприємство. Вони розраховують, що завод почне працювати у 2027 році.

Підприємство вироблятиме високопродуктивні NCA-акумулятори, які, зокрема, планує використовувати GM у нових моделях електромобілів.

На початковому етапі потужності заводу нададуть йому змогу випускати акумулятори сукупною ємністю 27 гігават-годин на рік, проте надалі їх буде розширено до 36 гігават-годин на рік, наголошується в пресрелізі.

Південнокорейська компанія розраховує, що СП із GM надасть їй змогу закріпитися на північноамериканському ринку і залучити нових клієнтів.

СП Samsung SDI і GM, як очікується, надасть змогу створити понад 1,6 тис. робочих місць в Індіані.

Дві компанії повідомили про плани створення СП ще у квітні 2023 року і понад рік працювали над угодою. Спочатку вони розраховували, що їхнє підприємство ропочне виробництво у 2026 році.

Акції Samsung SDI подорожчали на 0,4% за підсумками торгів у Сеулі в середу, папери GM стабільні на попередніх торгах.

Теги:   завод GM Samsung SDI акумулятор Переглядів:   177

Читайте також:

13.09

Хорватія надасть EUR5 млн для української енергетики - Шмигаль

12.09

"ДТЕК Енерго" ввело в роботу 14 нових вугільних лав

11.09

Особливості митного оформлення сонячних панелей, інверторів, електричних акумуляторів від митниці