Канада запроваджує 100-відсоткові мита на китайські електромобілі

Транспорт Авто 28.08.2024    07:00

Уряд Канади має намір з 1 жовтня запровадити 100-відсоткові мита на імпорт китайських електромобілів і деяких гібридів, йдеться в заяві канадського міністерства фінансів.

Нові мита вводяться на додаток до чинних зборів за ставкою 6,1% на тлі "нечесної конкуренції з боку китайських виробників".

Оттава також планує з 15 жовтня запровадити 25-відсоткові мита на сталеву та алюмінієву продукцію з Китаю для "захисту канадських робітників від несправедливої торговельної політики КНР". За даними Канадської асоціації сталевиробників (Canadian Steel Producers Association, CSPA), Китай посідає третє місце за обсягами імпорту сталі до країни.

Крім того, уряд Канади проведе 30-денні консультації щодо інших критично важливих секторів економіки, включно з ринком акумуляторів та їхніх компонентів, напівпровідниковою галуззю, сонячною енергетикою та мінеральною сировиною.

Зазначені заходи заплановано переглянути протягом року з моменту їх запровадження. Їх можуть продовжити або доповнити.

У травні адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про введення 100-відсоткового мит на китайські електромобілі, а в липні додаткові мита на цю продукцію ввела Єврокомісія.

На початку серпня міністерство торгівлі КНР надіслало скаргу до СОТ, наголосивши на відсутності фактичної та правової основи для висновків європейської сторони.

Теги:   Канада електромобіль мито Переглядів:   157

Читайте також:

16.09

Ляшко задекларував Skoda Octavia за 630 тис. грн

15.09

Залізничні оператори Чехії та Польщі тимчасово скасували низку рейсів через повінь

13.09

Працівники заводу Boeing вийшли на страйк