Україна провела успішні випробування першої балістичної ракети - Зеленський

Ринки 28.08.2024    11:45

Україна провела успішні випробування першої вітчизняної балістичної ракети, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Є велика команда людей, які працюють в оборонно-промисловому комплексі. Це не тільки державні, це і приватні інституції... Я дуже вдячний нашим хлопцям за роботу, яку вони роблять... Думав, що рано про це говорити, але скажу, що було випробування, позитивне, першої балістичної української ракети», - сказав Зеленський на пресконференції в Києві у вівторок.

У зв'язку з цим президент привітав оборонно-промисловий комплекс України. «Більше не можу поділитися деталями», - зазначив він.

За словами Зеленського, «ракети - це високовартісна програма, і потрібно в неї вкладати гроші. На це грошей у нашому бюджеті на сьогодні немає. Віддали все, що могли».

За його словами, триває постійний пошук відповідного фінансування, зокрема в кооперації з партнерами.

Зеленський також зупинився на питанні вітчизняного виробництва дронів. За його словами, українські виробники можуть збільшити їхнє виробництво, але бракує фінансування. «Нам під силу зробити 1,5-2 млн дронів. Здатні. Грошей мало», - констатував він.

Теги:   Зеленський балістична ракета Переглядів:   129

Читайте також:

13.09

Oracle підвищила прогноз виручки на 2026 фінрік

13.09

"Тамерлан-1" управлятиме Овруцьким щебеневим заводом - АРМА

13.09

Стартував архітектурний студентський конкурс Steel Freedom 2024