Фондові індекси АТР знизилися, винятком став Hang Seg

29.08.2024    16:31

Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) закрилися переважно в мінусі в четвер слідом за зниженням Волл-стріт напередодні.

Цього тижня в центрі уваги учасників ринку перебувають переглянуті дані про ВВП США, які будуть оприлюднені в четвер, і звіт про доходи та витрати американців за липень, що містить ключовий показник інфляції (індекс PCE), який відслідковує Федеральна резервна система (ФРС).

Крім того, учасники ринку оцінюють квартальну звітність чипмейкера Nvidia Corp., що показала більш ніж дворазове зростання чистого прибутку і виручки. Однак акції компанії різко подешевшали, тому що темпи зростання, хоча й залишаються сильними, сповільнюються вже кілька кварталів поспіль.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite за підсумками торгів знизився на 0,5%, тоді як гонконгівський Hang Seng виріс на 0,53%.

Китайська інтернет-компанія Meituan збільшила чистий прибуток у другому кварталі в 2,4 раза, значно краще за прогнози ринку. Акції компанії злетіли в ціні на 12,5% і стали лідером зростання в Гонконзі.

Тим часом папери автовиробника Li Auto показують найрізкіше зниження, впавши майже на 10%. Чистий прибуток компанії в минулому кварталі знизився більш ніж удвічі на тлі зростання операційних витрат, а також інвестицій у дослідження і розробки (R&D).

Японський фондовий індекс Nikkei 225 втратив 0,02%.

Лідерами зниження в Токіо стали акції високотехнологічних компаній, зокрема Lasertec (-1,5%), Disco Corp (-2,5%), Tokyo Electron (-1,8%) і SoftBank Group (-2,4%).

Південнокорейський індекс Kospi впав на 1%, австралійський S&P/ASX 200 знизився на 0,33%.

Лідером зниження в Австралії стали акції онлайн-ритейлера товарів класу "люкс" Cettire Ltd., що впали більш ніж на 20%. Капіталізація гірничодобувної компанії BHP Group опустилася на 0,6%.

Теги:   Hang Seng АТР фондові індекси Переглядів:   148