Nvidia збільшила виручку в 2,2 раза, прибуток - у 2,6 раза

Технології 29.08.2024    15:06

Американський виробник графічних процесорів Nvidia Corp. зафіксував різке зростання чистого прибутку і виручки в другому фінансовому кварталі і дав сильний прогноз на поточний фінквартал.

Однак акції компанії, що різко зросли в ціні за останні два роки на тлі популярності технологій штучного інтелекту, подешевшали після публікації звітності. Аналітики вважають, що це може бути пов'язано з уповільненням зростання основних фінпоказників у поквартальному вираженні.

"Компанія зростає швидко, але темпи зростання сповільнюються вже чотири квартали поспіль, - сказав старший інвестиційний стратег консалтингової компанії Janney Montgomery Scott Марк Лушіні. - Компанії, акції якої торгуються з коефіцієнтом у 40-50 до очікуваного прибутку, складно перевершити очікування".

Як зазначається в пресрелізі компанії, виручка за підсумками фінкварталу, що завершився 28 липня, становила $30,04 млрд порівняно з $13,51 млрд за аналогічний період попереднього фінроку. Експерти, яких опитало LSEG, у середньому прогнозували цей показник на рівні $28,7 млрд.

Зокрема виручка в сегменті дата-центрів збільшилася в 2,5 раза, до $26,27 млрд, за прогнозу $25 млрд.

Чистий прибуток Nvidia в минулому кварталі становив $16,6 млрд, або $0,67 у розрахунку на акцію, порівняно з $6,19 млрд, або $0,25 на акцію, за аналогічний період роком раніше.

Прибуток без урахування разових чинників становив 68 центів на акцію за консенсус-прогнозу ринку для цього показника в 65 центів на акцію.

Компанія підвищила валову рентабельність до 75,1% з 71,2% роком раніше, проте відносно попереднього кварталу показник знизився (у січні-березні він становив 78,4%).

Керівництво Nvidia збільшило програму викупу акцій на $50 млрд. Водночас у рамках попередньої програми у компанії ще залишається близько $7,5 млрд на викуп власних паперів.

Згідно з прогнозом компанії, у третьому фінкварталі її виручка становитиме близько $32,5 млрд. Аналітики в середньому очікують цей показник на рівні $31,7 млрд.

Гендиректор Nvidia Дженсен Хуан відзначив "неймовірний" попит на розроблювані чипи нового покоління Blackwell, а фінансовий директор компанії Колетт Кресс заявила, що ці чипи надійдуть у продаж у четвертому кварталі і принесуть "кілька мільярдів доларів виручки".

Акції Nvidia подешевшали на 6,9% на додаткових торгах у середу. З початку року капіталізація компанії злетіла в 2,5 раза, до $3,16 трлн, і тепер вона поступається за цим показником лише Apple.

Теги:   Nvidia виручка Переглядів:   130

Читайте також:

13.09

Lifecell збільшив виручку на 10%, прибуток - на 3%

10.09

Apple представила новий iPhone 16

09.09

Нідерланди посилюють контроль за експортом обладнання для виготовлення чипів