ПриватБанк профінансує відновлення 100 мікропідприємств, постраждалих від війни

Банки 29.08.2024    17:34

Державний ПриватБанк (Київ) готовий профінансувати 100 мікропідприємств, які постраждали від російської агресії, на відновлення власного бізнесу: підприємці мають можливість отримати до EUR5 тис., повідомляється в пресрелізі фінустанови в четвер.

"Разом із європейськими партнерами ми розширюємо можливості підтримки українського мікробізнесу та надаємо нові інструменти для підприємців. Мікрогранти від EU4Business покликані відновити мікробізнес на тих територіях, які зазнали найбільших руйнувань під час бойових дій та окупації", - наводяться в ньому слова керівниці напряму масового бізнесу Привату Оксани Куцоконь.

Зазначено, що для участі в програмі необхідно заповнити заявку на порталі "Дія", у якій слід обрати ПриватБанк, вказати інформацію про показники діяльності підприємства до і після повномасштабного вторгнення, а також визначити чіткі напрями використання коштів мікрогранту.

"Прийом заявок відбуватиметься з 2 до 30 вересня 2024 року. Переможців програми визначатимуть за рейтингом на підставі наступних основних критеріїв: рівень шкоди від війни, потенціал для відновлення та якість заходів із відновлення діяльності підприємства та інших", - ідеться в публікації.

Уточнено, що грантове фінансування доступне завдяки участі держбанку в програмі "Грант від EU4Business для мікробізнесу", що фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини. Приват долучився до цієї програми в серпні 2023 року, зазначила пресслужба фінустанови.

Згідно з даними Національного банку України (НБУ), станом на 1 липня 2024 року ПриватБанк посідав перше місце (895,87 млрд грн) за загальними активами серед 62 банків країни. Чистий прибуток фінустанови за 2023 рік становив 37,8 млрд грн.

Теги:   ПриватБанк бізнес мікропідприємство Переглядів:   218

Читайте також:

13.09

Курси купівлі та продажу іноземної валюти за картковими операціями банків на 13 вересня

13.09

Курси валют у банках Києва, Одеси, Львова та Харкова

13.09

Дані по ОВДП які знаходяться в обігу на 13 вересня від Нацбанка