Toyota, Honda і Nissan призупиняють виробництво в Японії через тайфун

Машинобудування Транспорт 29.08.2024    16:52

«Велика трійка» японських автовиробників призупиняє виробництво на деяких об'єктах у країні на тлі тайфуну “Шаньшань”, передає MarketWatch з посиланням на повідомлення компаній.

Так, Toyota Motor у п'ятницю тимчасово зупинить 28 виробничих ліній на 14 заводах, Honda Motor залишить на паузі роботу заводу в префектурі Кумамото, а Nissan Motor планує припинити виробництво на заводах на південному острові Кюсю щонайменше до другої половини дня п'ятниці.

За даними японських метеорологів, у четвер тайфун досяг регіону Кюсю. Із середи до п'ятниці на острові не здійснюватиметься рух високошвидкісних поїздів між префектурами Кумамото і Кагосіма, пише The Japan Times.

Японські авіакомпанії скасували загалом майже 200 рейсів, призупинивши авіасполучення між Кюсю та іншим південним островом Амамі, а в середу в префектурі Кагосіма залишилися без електрики понад 13 тис. будинків.

Метеорологи попередили населення про небезпеку сходження зсувів ґрунту, повеней у низинних районах і виходу річок із берегів. У деяких південних частинах регіону Кюсю може випасти до 60 см опадів найближчої доби.

Теги:   Honda Nissan Toyota Японія тайфун виробництво Переглядів:   220

Читайте також:

06.09

BMW і Toyota будуть разом розробляти електромобілі на водневих паливних елементах

05.09

Volvo знизила фінансові прогнози на 2026 рік через складні ринкові умови

30.08

"ArcelorMittal Кривий Ріг" зекономив понад 200 млн грн завдяки модернізації освітлення