Біржа «Перспектива» з 2 вересня запустить торги валютними свопами

Ринки 30.08.2024    08:01

ПрАТ «Фондова біржа “Перспектива” (Дніпро) з 2 вересня 2024 року розпочинає торги валютними свопами на багатосторонньому торговельному майданчику (МТР) деривативних контрактів, ідеться в повідомленні на сайті біржі.

«До торгів буде допущено такі валютні свопи: долар США - українська гривня (USDUAH); євро - українська гривня (EURUAH)», - уточнюється в інформації.

Регулятор Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) затвердила правила МТП деривативних контрактів і специфікації валютних свопів постановою від 19 серпня.

«Перспектива» також повідомила, що для наявних членів біржі допуск до торгів валютними свопами безкоштовний, а укладення валютних свопів - за стандартними тарифами для цінних паперів (50 грн/договір).

Члени біржі допускаються до торгів валютними свопами виключно за умови допуску відповідного учасника центральним контрагентом - ПАТ «Розрахунковий центр» (РЦ) - до клірингових операцій за деривативними контрактами, а також за результатами подачі заяви про допуск до торгів та актуалізації наявних ідентифікаційних документів (за необхідності).

Як повідомлялося, першим торги валютними свопами з контролем ризиків із центральним контрагентом РЦ запустила «Українська біржа» 22 листопада 2023 року, а 17 червня цього року до неї приєдналася біржа ПФТС. Водночас у липні НКЦПФР позбавила «Українську біржу» ліцензії через запровадження восени 2022 року санкцій проти одного з бенефіціарів біржі, і на ринку залишилися тільки дві ліцензовані фондові біржі - ПФТС і «Перспектива».

Теги:   торги Перспектива біржа валютний своп Переглядів:   159

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України