Інвесткомпанія umgi групи "СКМ" інвестувала в розвиток бізнесів понад 44,5 млн грн

Ринки 30.08.2024    14:33

Інвестиційна компанія umgi (раніше - UMG Investments) групи "СКМ" та її портфельні компанії в Україні в січні-червні поточного року інвестували в розвиток бізнесів групи понад 44,5 млн грн.

Згідно з пресрелізом у п'ятницю, за цей період компанія консолідовано сплатила понад 219 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів.

Уточнено, що інвестиції були спрямовані на оновлення та модернізацію виробничих потужностей, удосконалення якості продукції та розширення виробництв.

Так, Feednova встановила нове обладнання, що збільшить його виробничі потужності на 30%. Це надасть змогу зміцнити провідні позиції на ринку високопротеїнових кормових добавок. Наразі Feednova експортує продукцію більш ніж до 20 країн, включно з європейськими країнами, а також до Таїланду та В'єтнаму. Розширення виробництва допоможе їй збільшити обсяги експорту.

Група підприємств VESCO в Україні, один із лідерів у сфері видобутку та переробки глини, інвестувала в переміщення та модернізацію лабораторії фізико-хімічних вимірювань у Донецькій області. Нова локація гарантує безпечніші умови для персоналу та надає змогу тісніше співпрацювати з виробничою командою. Оновлене обладнання допоможе контролювати якість продукції та дотримуватися найвищих стандартів. За перше півріччя 2024 року VESCO наростила обсяг виробництва і реалізувала на 11% більше керамічної сировини, ніж планувала.

Крім того, підприємства групи інвестували в капітальний ремонт вагонів (Intech) і будівництво модульно-транспортабельної парової котельні (ПАТ "ППП «Кривбасвибухпром»").

"Незважаючи на складні умови роботи, ми продовжуємо розвивати наші підприємства в Україні та шукати нові можливості. Наша мета - підтримувати відновлення країни і зміцнювати економіку, створюючи нові можливості для зростання", - наголошується в пресрелізі.

Як повідомлялося, umgi у 2022-2023 рр. інвестувала в розвиток бізнесів групи "СКМ" майже $22 млн, відкрила завод із виробництва порошкового дроту Inwire Group у Туреччині. Будівництво та запуск об'єкта тривало два роки. Продукція нового виробництва орієнтована на покриття потреб локального ринку Туреччини та інших країн Близького Сходу. Загальний обсяг інвестицій у проєкт становив $2,4 млн з 2022 року. umgi також посилила портфель видобувного бізнесу за рахунок відкриття нових виробничих потужностей VESCO Group в Іспанії.

Загальні втрати umgi від війни за 2023 рік, за внутрішніми оцінками, становлять близько $20 млн. Зокрема, Часовоярський вогнетривкий комбінат, що входить до VESCO Group, перебуває в зоні активних бойових дій.

У 2023 році umgi відкрила офіційне представництво у Варшаві (Польща). Офіс відповідає за координацію іноземних інвестицій компанії та сприяє активам umgi в пошуку можливостей у ЄС.

umgi - інвесткомпанія з фокусом на розвитку бізнесів у сировинній та переробній сферах. Заснована 2006 року групою "СКМ". Інвестиційний фокус: видобуток корисних копалин; управління побічними продуктами і відходами виробництва; виробництво промислових товарів і послуг. Сумарна вартість портфельних компаній оцінюється більш ніж у $500 млн.

Теги:   СКМ бізнес інвесткомпанія UMGI Переглядів:   163

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України