Частка українських товарів в "Еко-Маркеті" досягла 70%

Ринки 02.09.2024    13:40

Всеукраїнська мережа супермаркетів "Еко-Маркет" планує долучитися до програми "Національний кешбек", наразі частка товарів вітчизняного виробництва сягнула 70% у мережі, повідомила президентка "Еко-Маркет" Інна Мірошниченко в коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Наша мережа завжди підтримувала вітчизняного виробника, віддаючи перевагу продуктам саме українського виробництва. Зараз частка таких товарів в "Еко-Маркет" становить 70% - майже на 10% більше, ніж у 2023 році. Ми вже ведемо переговори (в межах "Національного кешбеку") з представниками профільних міністерств, де обговорюємо всі технічні моменти цієї програми", - сказала Мірошниченко.

Вона додала, що експерти мережі вважають, що ця програма позитивно вплине на динаміку продажу товарів вітчизняного виробництва.

"Зараз важливо, щоб більше коштів залишалося в Україні. Адже це не тільки поповнює бюджет нашої держави, а й дає змогу підприємствам підвищувати заробітні плати та створювати нові робочі місця", - зазначила Мірошниченко.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України на засіданні 20-го серпня затвердив порядок надання "Національного кешбеку", згідно з яким українці зможуть отримати компенсацію 10% вартості куплених ними товарів.

Згідно з інформацією на сайті Мінекономіки, програма запрацює з 2-го вересня 2024 року. Максимальний обсяг кешбеку - 3 тис. грн/місяць, кошти можна буде витратити на медичні та комунальні послуги, спорт, кіно, квитки на поїзд, задонатити ЗСУ або купити військові облігації.

З 24 серпня стартувала реєстрація виробників для участі в програмі "Національний кешбек", незабаром стартує реєстрація споживачів і почнеться етап бета-тестування.

Теги:   товар ЕКО-маркет Переглядів:   223

Читайте також:

15.09

У Китаї почнуть підвищувати пенсійний вік

15.09

Кількість договорів за "Зеленою карткою" в Україні скоротилася на 8,7%

14.09

Кабмін України затвердив проєкт держбюджету на 2025 рік зі зниженням дефіциту до 19,4% ВВП