"Запоріжкокс" узгоджує документацію щодо захоронення відходів на полігоні "Балка Середня"

Металургія 02.09.2024    17:31

ПрАТ "Запоріжкокс", один з найбільших в Україні виробників коксохімічної продукції, що входить до групи "Метінвест", проводить узгодження документації щодо обсягів захоронення відходів на промисловому полігоні "Балка Середня".

Відповідно до матеріалів, наявних у розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна", планованою діяльністю передбачається здійснення операцій з обробки безпечних відходів на промисловому майданчику №2 ділянки полігону промислових відходів "Балка Середня" "Запоріжкоксу".

Водночас уточнено, що планована діяльність передбачає захоронення відходів у межах наявного земельного відводу за річної продуктивності в 1,8 млн тонн на рік відходів, з них 99% - шлаки сталеплавильні мартенівські рядові для дорожнього будівництва, відходи "Запоріжкоксу" - до 30 тис. тонн будівельних та інших відходів у найближчі 12 років (об'єкт оброблення безпечних відходів потужністю 100 тонн на добу або більше).

"Запоріжкокс" має два промислових майданчики: основний промисловий майданчик №1, до складу якого входять цехи вуглепідготовчий, коксовий, уловлювання хімічних продуктів коксування, смолоперегінне виробництво, очищення коксового газу від сірководню, а також промисловий майданчик №2, до складу якого входить ділянка полігону промислових відходів "Балка Середня". Полігон промислових відходів "Балка Середня" експлуатується з 1972 року і призначений для захоронення твердих відходів. Наразі полігон призначений лише для захоронення твердих безпечних відходів до 30 тис. тонн.

Полігон промислових (металургійних) відходів складається з окремих ділянок, що належать ПАТ "Запоріжсталь", ПрАТ "Дніпроспецсталь", ПрАТ "Запоріжкокс", АТ "Запорізький завод феросплавів" і ТОВ "НВФ «Технопромекспорт».

"Запоріжкокс" виробляє близько 10% коксу, що випускається в Україні, володіє повним технологічним циклом переробки коксохімічних продуктів. Крім того, випускає коксовий газ і пековий кокс.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній. Його основні акціонери - група СКМ (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Теги:   Запоріжкокс відходи захоронення Балка Середня Переглядів:   181

Читайте також:

10.09

Завод "Каметсталь" для проведення масштабного ремонту зупинив конвертер №2

10.09

Україна наростила випуск прокату на 27%

05.09

"Дніпровський метзавод" знизив виробництво прокату на 54,6%