У Києві запровадять нові перепустки для проїзду під час комендантської години

Транспорт 04.09.2024    15:28

З 23 вересня в Києві почнуть діяти перепустки нового зразка, за якими транспортні засоби можуть пересуватися під час комендантської години, повідомляють на сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА) у середу.

"Періодичне оновлення перепусток – вимушений крок, який підвищує гарантію, що перепустками користуються лише ті, хто дійсно має на це підстави. Тобто працює в секторі безпеки та оборони України, критичній інфраструктурі міста та органах державної влади. Закликаю кожного відповідально ставитися до вимог воєнного стану. Дотримуйтеся режиму комендантської години, що наразі триває у столиці з 00:00 до 05:00", - наведено в повідомленні слова першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника.

Заявки на отримання перепусток необхідно подавати до Центрального управління Військової служби правопорядку або органу, де перепустку отримували в попередні рази. У ній обов'язково потрібно обґрунтувати необхідність переміщення транспортного засобу під час комендантської години.

Зазначається, що в разі втрати перепустки необхідно оперативно повідомити про це орган, який її видав. А старі після заміни на нові повернути до Центрального управління Військової служби правопорядку або органу, що її видав. Керівники підприємств, організацій або установ, які видали перепустку, несуть персональну відповідальність за стан її збереження та використання, облік і видачу.

Крім того, зазначається, що перепустки не можна розміщувати під лобовим склом або на іншому видному місці. Їх необхідно пред'являти виключно на вимогу правоохоронних органів або уповноважених осіб.

Теги:   комендантська година перепустки Переглядів:   819

Читайте також:

15.09

Залізничні оператори Чехії та Польщі тимчасово скасували низку рейсів через повінь

13.09

Працівники заводу Boeing вийшли на страйк

13.09

"Ліси України" передали 30 пікапів для ЗСУ