Ексдиректора "Нектар" обвинувачують у привласненні сільгосппродукції на 4,4 млн грн

Агро 05.09.2024    19:11

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) за матеріалами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора ДП "ДГ "Нектар" Національного наукового центру "Інститут бджільництва ім. Прокоповича" та кінцевого бенефіціарного власника приватного підприємства за обвинуваченням у заволодінні сільгосппродукцією на 4,4 млн грн.

Згідно з повідомленням САП у телеграмі, у межах досудового розслідування встановлено, що у 2019 році ці особи вирішили заволодіти майном держпідприємства.

Для реалізації злочинної схеми директор держпідприємства приховав реальний обсяг зібраного зерна та підписав товарно-транспортні накладні на занижену кількість врожаю.

У результаті приватне підприємство незаконно отримало 850 тонн кукурудзи та соняшнику загальною вартістю 4,4 млн грн, які не були враховані в обсязі реально зібраного врожаю.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років та з конфіскацією майна.

У САП нагадали, що згідно зі ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги:   сільгосппродукція Нектар Переглядів:   184

Читайте також:

15.09

"ТАС Агро" відведе 22 тис. га під озиму пшеницю врожаю-2025

13.09

Україна в 2024/2025 році виробить 1,6 млн тонн цукру при потребі 900 тис. тонн - Висоцький

12.09

Морські порти відправили на експорт 3,6 млн тонн агропродукції