IfW прогнозує зниження ВВП Німеччини на 0,1%

Ринки 05.09.2024    13:39

Позитивні попередні сигнали щодо економіки Німеччини не виправдалися, ВВП країни знову знизиться у 2024 році, йдеться в огляді Кільського Інституту світової економіки (IfW).

Експерти IfW очікують зменшення ВВП ФРН на 0,1% поточного року. Спад, таким чином, буде відзначено другий рік поспіль - у 2023 році економіка Німеччини скоротилася на 0,3%.

Раніше IfW очікував, що ВВП країни трохи збільшиться цього року.

"Попередні позитивні очікування, зумовлені попередніми індикаторами, розчарували, - зазначає голова відділу економічних прогнозів IfW Стефан Кутс. - Брак довіри до економіки серед споживачів стримує витрати, а у виробничому секторі триває спад".

Темпи зростання споживчих цін у Німеччині, як очікується, досягнуть цільового показника Європейського центрального банку (ЄЦБ) у 2% до кінця наступного року. Безробіття становитиме 6% у поточному і 6,1% у 2025 році, прогнозує IfW.

Оскільки інфляція в єврозоні сповільнюється, а економіка перебуває в занепаді, європейському ЦБ слід продовжувати пом'якшення грошово-кредитної політики, заявив у нещодавньому інтерв'ю газеті Boersen-Zeitung президент IfW Моріц Шуларік.

"З урахуванням інфляційних прогнозів, а також слабкої економічної динаміки в єврозоні, і особливо в Німеччині, нинішні масштаби обмежувальної монетарної політики більше не доцільні", - вважає Шуларік.

Теги:   ввп Німеччина IfW Переглядів:   169

Читайте також:

16.09

У Києві погіршилася якість повітря - КМДА

16.09

Укрзалізниця змінила графік руху поїздів через повінь у Європі

15.09

Україна в січні-серпні збільшила імпорт чорних металів до $1 млрд