Сім'я засновників Nordstrom запропонувала викупити акції компанії за $3,8 млрд

05.09.2024    11:53

Сім'я засновників американської мережі універмагів Nordstrom Inc. за підтримки мексиканського ритейлера El Puerto de Liverpool надіслала офіційну пропозицію про викуп усіх акцій компанії, оцінивши її вартість у $3,8 млрд.

Як ідеться у пресрелізі, покупці пропонують $23 за акцію Nordstrom, що передбачає премію в 34,8% до котирувань на 18 березня, тобто до появи у ЗМІ чуток про можливу угоду.

Головними особами в угоді стануть Ерік і Піт Нордстром, правнуки засновника компанії Джона Нордстрома, які обіймають посади головного виконавчого директора і президента компанії відповідно. Вони вже володіють загалом близько 9,5% компанії.

Очікується, що угоду буде оплачено акціями та грошовими коштами, а також за рахунок залучення банківського кредиту. Після її завершення сім'я Нордстром володітиме 50,1% фірми, а El Puerto de Liverpool, оператор мережі з 312 магазинів у Мексиці, отримає решту 49,9%. Мексиканський ритейлер два роки тому став власником приблизно 10% акцій Nordstrom.

Рада директорів Nordstrom підтвердила отримання пропозиції від потенційних покупців і повідомила, що її буде розглянуто спеціальним комітетом "незалежних і незацікавлених" директорів.

Акції Nordstrom дешевшають на 0,3% під час попередніх торгів у середу. З початку поточного року їхня вартість зросла майже на 24%.

Теги:   акція Nordstrom Переглядів:   133