BMW і Toyota будуть разом розробляти електромобілі на водневих паливних елементах

Машинобудування Транспорт 06.09.2024    09:04

Німецька Bayerische Motoren Werke AG і японська Toyota будуть разом розробляти електромобілі на водневих паливних елементах, йдеться в пресрелізі BMW.

BMW випустить водневі версії машин одного з наявних модельних рядів у 2028 році. Силові агрегати для них партнери розроблять разом.

Нові машини BMW будуть розраховані на покупців, у яких вдома немає зарядних пристроїв для електромобілів або яким потрібно проїхати великий шлях без доступу до зарядних мереж, сказав журналістам віцепрезидент компанії sз водневих автомобілів Міхаель Рат.

Електромобілі на паливних елементах працюють від електрики, що виробляється в результаті взаємодії водню і кисню всередині паливного елемента, а не від акумулятора.

Заправка таких машин швидша за зарядку традиційних електромобілів і більше схожа на заправку паливом на АЗС, зазначив Рат.

При цьому BMW не розглядає водневі автомобілі як заміну автомобілям на акумуляторах. "Ми не вважаємо повністю електричні автомобілі та машини на паливних елементах конкурентами, - заявив Рат. - На нашу думку, вони радше доповнюють одне одного".

Toyota і BMW також мають намір розвивати заправну інфраструктуру, яка в разі водневих автомобілів представлена набагато менше, ніж мережі традиційних АЗС і зарядних станцій.

Теги:   Toyota BMW електромобіль водень Переглядів:   143

Читайте також:

05.09

Volvo знизила фінансові прогнози на 2026 рік через складні ринкові умови

30.08

"ArcelorMittal Кривий Ріг" зекономив понад 200 млн грн завдяки модернізації освітлення

29.08

Toyota і Nissan знизили світові продажі та випуск автомобілів у липні