БРРЄ надав Україні перший транш у розмірі EUR70 млн

Банки 06.09.2024    14:35

Банк Розвитку Ради Європи (БРРЄ) в межах реалізації проекту "НОМЕ. Компенсація за знищене житло" надав Україні перший транш, із двох передбачених на цей рік, у розмірі EUR70 млн, зазначено в пресрелізі Міністерства фінансів у п'ятницю.

"Згідно з проектом HOME кошти будуть спрямовані на фінансування житлових сертифікатів, як механізму прямої допомоги, завдяки якому громадяни зможуть отримати компенсацію за знищене внаслідок бойових дій і терористичних атак РФ житло", - пояснюється в ньому.

Зазначається, що компенсація передбачена для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю та багатодітних сімей.

"У межах спільного з БРРЄ проєкту планується фінансування компенсації за понад 2000 житлових сертифікатів, що дасть змогу близько 5700 українцям отримати компенсацію за знищене житло", - зазначили у відомстві.

Проєкт впроваджується в межах послуги "єВідновлення" по всій території України, уточнює Мінфін.

Заступниця міністра фінансів Ольга Зикова припустила, що реалізація цього проєкту сприятиме якнайшвидшому поверненню постраждалих від вторгнення РФ громадян до звичного життя.

Відомство нагадало, що 11 червня 2024 року на полях Міжнародної конференції з питань відновлення України (URC2024) міністр фінансів Сергій Марченко та керівник БРРЄ Карло Монтічеллі підписали відповідну Угоду про позику обсягом EUR100 млн у межах проєкту "НОМЕ. Компенсація за знищене житло".

Теги:   Транш БРРЄ НОМЕ Переглядів:   157

Читайте також:

16.09

Офіційні курси гривні до іноземних валют на 16 вересня від Нацбанку

13.09

Курси купівлі та продажу іноземної валюти за картковими операціями банків на 13 вересня

13.09

Курси валют у банках Києва, Одеси, Львова та Харкова