Akola group купує зернотрейдера Elagro Trade за 22 млн євро

Агро 09.09.2024    19:21

Akola group (раніше Linas Agro Group), одна з найбільших агропромислових груп у країнах Балтії, планує придбати латвійського зернотрейдера Elagro Trade, угоду попередньо оцінюють у 22 млн євро, йдеться в повідомленні Akola group.

Покупцем 100% акцій Elagro Trade виступить латвійська компанія Linas Agro, що входить до групи, а продавцями - латвійська Agrolats Holding і три фізичні особи.

Угоду, яку ще має схвалити антимонопольне відомство Латвії, планується завершити цього року або на початку 2025 року. Група планує залучити позикові кошти для придбання латвійського підприємства.

"Підприємство, що купується, є конкурентом нашої компанії в Латвії - Linas Agro, сильним зернотрейдером і постачальником товарів для фермерів. Це придбання підвищить ефективність наших послуг латвійським фермерам і допоможе нам більш активно конкурувати у сфері експорту зерна", - цитується в пресрелізі фінансовий директор Akola group Мажвідас Шилейка.

Член правління Akola group Йонас Бакшис зазначив, що придбання принесе групі понад 2,1 тис. нових клієнтів, зміцнить інфраструктуру і можливості обслуговування фермерів, включно з насіннєвим заводом у Латвії, який будується.

За даними групи, Elagro Trade займає понад 15% латвійського зернового ринку, експортувала торік зерна на 103 млн євро, в компанії працює 73 людини.

За словами Шилейки, минулого року EBITDA латвійської компанії становила 2,1 млн євро, а виручка - 154 млн євро.

Akola group об'єднує понад 70 підприємств з виробництва сільськогосподарської та харчової продукції в країнах Балтії. У них працює 4,9 тис. співробітників.

Теги:   Зернотрейдер Akola group Elagro Trade Переглядів:   168

Читайте також:

16.09

«Західний Буг» побудує переробний комплекс із переробки на борошно пшениці м'яких і жорстких сортів

16.09

У держбюджеті України на 2025 рік передбачено понад 5 млрд грн на аграрну галузь

15.09

"ТАС Агро" відведе 22 тис. га під озиму пшеницю врожаю-2025