"Лемтранс" завершив перший етап будівництва термінала у Вінниці

Транспорт 09.09.2024    15:36

Компанія "Лемтранс", найбільший в Україні приватний оператор залізничних перевезень, завершив перший етап будівництва контейнерного термінала "Вінниця", повідомила пресслужба компанії в понеділок.

"Група «Лемтранс» завершила перший етап будівництва і відкрила контейнерний термінал «Вінниця». У рамках цього етапу було створено нову інфраструктуру: прокладено залізничні колії, облаштовано контейнерний майданчик із місткістю до 2000 TEU і зведено критий склад площею 3,5 тис. кв. м", - йдеться в повідомленні.

Загальна площа терміналу становить 8 га, а його пропускна здатність - 30 тис. TEU на рік.

Сучасне обладнання та інфраструктура термінала забезпечують значне прискорення обробки вантажів, повідомили в компанії.

"Ми створюємо нові можливості, тому що поява такого термінала в регіоні відкриває вантажовласникам - як великим, так і малим - доступ до світової логістики. Це означає, що експортери та імпортери більше не залежать від розміру партії або впливу глобальних трейдерських компаній", - наводяться в повідомленні слова гендиректора "Контейнерного Термінала «Вінниця»"” Дмитра Балаби.

Відкриття контейнерного термінала "Вінниця" - важливий крок для подальшого економічного розвитку регіону - інвестиції в проєкт становили близько $15 млн, зазначено в повідомленні.

Також повідомляється, що термінал уже прийняв перший поїзд, сформований у співпраці з UZ CARGO POLAND і Центром транспортного сервісу "Ліски". Перша партія вантажу перевищила 60 TEU. Регулярний сервіс з'єднуватиме польський порт Гданськ із терміналом у Вінниці.

За словами Вінницького міського голови Сергія Моргунова, контейнерні перевезення нададуть змогу розширити співпрацю Вінницької громади з іншими регіонами України, а заразом - і з іншими країнами Європи.

"Йдеться про створення нових робочих місць, підвищення конкурентоспроможності та стійкості нашої громади", - процитовано в повідомленні слова Моргунова.

Теги:   Лемтранс будівництво термінал Вінниця Переглядів:   139

Читайте також:

16.09

Ляшко задекларував Skoda Octavia за 630 тис. грн

15.09

Залізничні оператори Чехії та Польщі тимчасово скасували низку рейсів через повінь

13.09

Працівники заводу Boeing вийшли на страйк