Apple представила новий iPhone 16

Телеком Технології 10.09.2024    12:06

У понеділок компанія Apple представила iPhone 16 зі штучним інтелектом і пообіцяла покращення в персональному помічнику Siri, а також презентувала новий годинник і AirPods з функціями, орієнтованими на здоров'я, пише Reuters.

"Наступне покоління iPhone було розроблено для Apple Intelligence з нуля. Це знаменує собою початок нової захоплюючої ери", - заявив на презентації продукту голова компанії Тім Кук.

Apple Intelligence, програмне забезпечення компанії для штучного інтелекту, використовуватиметься для покращення Siri, а також для таких функцій, як розуміння та ідентифікація об'єктів, знятих камерою телефону, повідомили керівники компанії. Тестова версія Apple Intelligence буде доступна в американській версії англійською мовою наступного місяця, наступного року з'являться версії для китайської, французької, японської та іспанської мов. За словами Apple, функції, включно з покращеннями в роботі Siri, поширюватимуться поступово.

Очікується, що iPhone 16 і 16 Plus коштуватимуть стільки ж, скільки і моделі, які вони замінюють, і використовуватимуть новий чіп і алюмінієвий корпус. Дорожчі моделі 16 Pro і 16 Pro Max виготовлені з титану і мають ширші можливості штучного інтелекту, наприклад, пропонують пропозиції щодо ефективнішої організації фотосесії та можливості редагування звуку, націлені на створення відео професійного рівня.

У нових чипах Apple для iPhone використовують останню версію архітектури Arm, яка містить спеціальні функції для прискорення роботи застосунків зі штучним інтелектом.

"Нинішні користувачі iPhone, у яких пристрій працює вже 3-4 роки, безумовно, будуть зацікавлені в оновленні", - говорить аналітик International Data Corp Набіла Попал.

Apple також представила новий годинник і AirPods з функціями, орієнтованими на здоров'я, а також покращила дизайн апаратного забезпечення. Apple особливо наголосила на здатності годинника виявляти довгострокові стани здоров'я, як-от апное сну, а також виявляти та реагувати на надзвичайні ситуації, як-от падіння. Оновивши AirPods, Apple представила функції слухового апарату, які вона відправила на розгляд американських регулюючих органів.

Акції Apple майже не змінилися за день і становлять $220,91.

Теги:   Apple AirPods годинник iPhone 16 Переглядів:   101

Читайте також:

13.09

Lifecell збільшив виручку на 10%, прибуток - на 3%

06.09

Дуров: Telegram покине країну, якщо не влаштовує владу

04.09

Виручка Ciena скоротилася на 12%