Google отримав штраф на 2,4 млрд євро

Ринки 10.09.2024    16:18

Європейський суд (European Court of Justice, вища судова інстанція ЄС) ухвалив у вівторок, що американська компанія Google (належить Alphabet Inc.) має виплатити штраф у розмірі 2,4 млрд євро за зловживання домінувальним становищем на ринку шляхом підтримки власного сервісу порівняння покупок.

Ця справа почалася 2009 року, коли британська фірма Foundem (Велика Британія на той момент ще входила до Євросоюзу) подала скаргу на технологічного гіганта. Європейська комісія за підсумками антимонопольного розслідування наклала на компанію штраф у 2017 році. ЄК вирішила, що Google віддавала перевагу власному сервісу порівняння покупок, а не сервісам своїх конкурентів.

Google оскаржила це рішення в Загальному суді Європейського союзу, який також підтвердив штраф. Потім компанія подала апеляцію до Європейського суду.

Європейський суд заявив у вівторок, що Єврокомісія мала рацію, визнавши поведінку Google дискримінаційною, і апеляція компанії "має бути відхилена в повному обсязі". Крім того, Google і Alphabet мають оплатити витрати, яких зазнало ЄК.

"Це погані новини для Google, яка вичерпала засоби правового захисту в цій справі", - заявила професорка права в бізнес-школі EDHEC у Франції Енн Вітт, яку цитує BBC. "Кілька наступних позовів постраждалих сторін, які вимагають відшкодування збитків унаслідок антиконкурентної поведінки Google, уже перебувають на розгляді в національних судах", - зазначила вона.

Теги:   Google штраф Переглядів:   786

Читайте також:

17.09

У першому півріччі обсяг нового будівництва житла в Україні зменшився на 7,7%

17.09

Німеччина надасть Україні додатково EUR100 млн як допомогу цієї зими

17.09

Золото продовжує бити рекорди як безпечний актив