Мотор-Банк перейшов у власність держави

Банки 10.09.2024    09:00

Усі 100% акцій АТ "Мотор-Банк", що належали колишньому президенту АТ "Мотор Січ" В'ячеславу Богуслаєву, перейшли у власність держави України в особі Фонду держмайна (ФДМ).

Як зазначається в повідомленні в системі розкриття інформації НКЦПФР, банк 6 вересня отримав відповідний реєстр від "Національного депозитарію України", датований 4 вересня.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції 22 січня 2024 року подало до Вищого антикорупційного суду позов для стягнення з Богуслаєва та ексгендиректора ТОВ "Борисфен-Авіа" Петра Коненка на користь держави 30 од. нерухомого майна та корпоративних прав у більш ніж 10 юридичних особах. Заарештований Богуслаєв уперше в практиці таких справ брав участь у судовому засіданні ВАКСу.

Перша інстанція ВАКСу частково задовольнила вимоги Мін'юсту 18 квітня 2024 року, після чого рішення оскаржили сторони. Апеляційна палата ВАКСу 25 червня залишила чинним рішення про застосування санкцій і стягнення активів у дохід держави.

Раніше Служба безпеки України (СБУ) повідомила, що розслідування у справі за обвинуваченням у роботі на російських окупантів експрезидента АТ "Мотор Січ" Богуслаєва та директора департаменту підприємства завершено і передано до суду. У межах кримінального провадження накладено арешт на все майно обвинувачених на загальну суму понад 12 млрд грн.

У жовтні 2022 року співробітники СБУ затримали Богуслаєва і начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Мотор Січ". За даними слідства, вони причетні до передання окупантам товарів військового призначення, зокрема авіадвигунів, для штурмової авіації РФ.

Богуслаєв очолював одне з найбільших у Європі підприємств із виробництва авіадвигунів - "Мотор Січ". До продажу контрольного пакета акцій китайській компанії Skyrizon, яка заморожена судом, він був найбільшим акціонером корпорації.

Мотор-Банк станом на 1 серпня 2024 року за розміром активів (817,1 млн грн) був 56-м серед 62 українських банків. Його чистий збиток за сім місяців року становив 14,7 млн грн.

Теги:   Мотор-Банк ФДМ Переглядів:   120

Читайте також:

16.09

Економіка може стабільно зростати понад 7,5% - глава ЦБ Індії

16.09

Курси купівлі та продажу іноземної валюти за картковими операціями банків на 16 вересня

16.09

Курси валют у банках Києва, Одеси, Львова та Харкова